Останнім часом все більше компаній переходять на гібридний формат роботи. Це новий підхід до організації роботи, який поєднує в собі переваги роботи в офісі та дистанційної роботи. У цій статті ми розглянемо, що таке гібридний формат роботи та як він може бути корисним для бізнесу. 

 

Що таке гібридний формат роботи?

Гібридний формат роботи – це модель організації роботи, яка поєднує в собі елементи роботи в офісі та дистанційної роботи. У цьому форматі роботи працівники можуть працювати як в офісі, так і з будь-якої точки світу, де є доступ до Інтернету. Цей підхід до організації роботи дозволяє компаніям забезпечити максимальну продуктивність та ефективність роботи своїх працівників.

 

Плюси гібридної моделі роботи

Якщо порівнювати з повним поверненням до локальної роботи, вибір гібридної моделі роботи має ряд переваг:

 

1. Задоволеність співробітників

Є причина, чому так багато працівників віддають перевагу віддаленій роботі. Для них це зручно і це їм подобається.

Дослідження показують, що можливість працювати вдома підвищує задоволеність співробітників. Це завдяки таким речам, як скорочення щоденних поїздок, зменшення стресу та більше часу для активностей.

Робота вдома усуває деякі локальні перешкоди здоровому балансу між роботою та особистим життям і дозволяє працівникам проводити більше часу, займаючись тим, що їм подобається поза роботою.

 

2. Продуктивність

Хоча для когось це може бути шоком, робота вдома насправді підвищує продуктивність. Дослідження показують, що 45% працівників більш продуктивно працюють віддалено. 

 

3. Утримання співробітників

Оскільки працівники, які можуть працювати вдома, щасливіші та продуктивніші у своїй роботі, вони також мають набагато менше шансів залишити своїх роботодавців у пошуках іншого.

За деякими дослідженнями відомо, що загальне зниження відтоку на 50% серед працівників, які працюють вдома. Інше опитування показало, що 79% працівників були б більш лояльними до своїх роботодавців, якби у них були гнучкі варіанти роботи, зокрема дистанційна.

 

4. Зменшені витрати

Менша кількість людей в офісі означає менше робочого місця. Дозволяючи частині робочої сили працювати з власних домівок, компанії можуть зменшити офісні приміщення та скоротити накладні витрати.

Підприємства можуть заощадити тисячі доларів на одного працівника на рік, навіть якщо віддалена робота дозволена тільки для частини працівників.

 

Проте зовсім неважливо, який формат роботи ви для себе обрали – віддалений чи роботу з офісу. Для досягнення успіху і з першим варіантом, і з другим важливо використовувати спеціальне програмне забезпечення для моніторингу роботи.

 

Це може бути Yaware.TimeTracker – простий і зручний тайм-трекер для команд будь-якого розміру і структури, розроблений спеціально для моніторингу робочого часу, підвищення продуктивності і покращення результатів.

 

З його допомогою ви можете дізнатися:

  • який час доби є найпродуктивнішим для вас чи ваших працівників;
  • які ресурси співробітники використовують для виконання конкретного завдання;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає співробітників і заважає їм рухатися вперед.

До того ж, Yaware пропонує 14 днів безкоштовного користування програмою, щоб ви могли відчути її функціональність у повній мірі!

 

Отже, гібридний формат роботи – це новий підхід до організації роботи, який дозволяє поєднувати в собі переваги роботи в офісі та з дому.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.