Концепція понаднормової роботи існує вже доволі довго, і багато компаній вважають, що це необхідно для дотримання термінів і досягнення бізнес-цілей. 

 

Та чи дійсно понаднормова робота приносить результати компанії? 

Недавні дослідження показали, що понаднормова робота насправді має негативний вплив на продуктивність. Тож давайте детальніше дослідимо вплив понаднормової роботи на продуктивність і чи варто витрачати додатково такий цінний час.

 

Як понаднормова робота впливає на продуктивність?

Понаднормова робота може призвести до втоми, стресу та виснаження, що може вплинути на продуктивність працівника. Коли працівники перевантажені роботою та недостатньо відпочивають, вони, швидше за все, робитимуть багато помилок, їм буде важко зосередитися та в результаті їхня загальна задоволеність роботою знизиться. Це може призвести до збільшення кількості прогулів, погіршення морального стану та високої плинності кадрів.

 

Також понаднормова робота може мати негативний вплив на особисте життя працівника. Якщо працівник працює більше норми, у нього може не вистачати часу, щоб провести його з сім’єю та друзями, займатися фізичними вправами чи іншими видами діяльності, які можуть допомогти йому зарядитися енергією та зосередитися.

 

Тривала робота може призвести до вигорання, стану фізичного, емоційного та розумового виснаження, спричиненого хронічним стресом. Вигорання може спричинити зниження продуктивності, а також низку негативних наслідків для здоров’я. Дослідження показали, що працівники, які працюють понаднормово, частіше відчувають виснаження.

 

Як боротися?

Якщо вас турбує негативний вплив понаднормової роботи на продуктивність ваших працівників, є кілька рішень, які ви можете прийняти. 

 

Одним із варіантів є зосередження на вдосконаленні навичок тайм-менеджменту та підвищенні ефективності протягом звичайного робочого часу. 

 

Другим варіантом є наймання додаткового персоналу або передача завдань фрілансерам або підрядникам. Крім того, пропонуючи гнучкі умови роботи, такі як дистанційна робота або гнучкий графік, можна допомогти працівникам краще керувати своїм робочим навантаженням і покращити баланс між роботою та особистим життям.

 

Та при обох варіантах важливо використовувати спеціальне програмне забезпечення, яке допомогло б вам і вашим працівникам спостерігати за часом, не допускаючи понаднормової роботи, а також підвищити продуктивність. 

Yaware.TimeTracker – це рішення для моніторингу співробітників, що покликане допомогти компаніям підвищити продуктивність праці та досягти більших висот. Його потужні функції дозволяють працівникам використовувати інструменти, необхідні для якісного виконання своєї роботи, не порушуючи при цьому їхні особисті кордони. Yaware дозволяє менеджерам бачити, над чим працюють їхні команди і чи не перепрацьовують, залишатися на зв'язку зі своїми працівниками та допомагати їм у разі потреби. 

 

Yaware пропонує 14 днів безкоштовного користування програмою, щоб ви могли відчути її функціональність в повній мірі!

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Зареєструйтесь прямо зараз

 

Висновок

Хоч і може здатися, що понаднормова робота є ключем до успіху, та дослідження показали протилежне. Насправді надмірна робота може призвести до зниження продуктивності, виснаження та негативного впливу на здоров’я. Зосереджуючись на вдосконаленні навичок управління часом, пропонуючи гнучкий графік роботи та розглядаючи альтернативні варіанти кадрового забезпечення, компанії можуть допомогти співробітникам краще керувати робочим навантаженням і підвищити загальну продуктивність.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.