Сьогодні більшість робочих процесів перейшла в онлайн-середовище, тож моніторинг використанням Інтернету та інтернет-ресурсів співробітниками став важливим завданням для багатьох компаній. Забезпечення безпеки даних, підтримання професійної етики та ефективного використання робочого часу – ось лише кілька причин, чому моніторинг є необхідним елементом корпоративного управління. 

 

В цій статті ми розглянемо, чому важливо моніторити використання Інтернету та онлайн-діяльність співробітників і як це робити належним чином.

 

Переваги моніторингу використання Інтернету співробітниками

Однією з головних переваг моніторингу використання Інтернету є забезпечення безпеки даних компанії. Співробітники мають доступ до великої кількості інформації, і неконтрольоване її використання може призвести до витоку конфіденційної інформації. Тож моніторинг дозволяє виявити та запобігти можливим загрозам для безпеки даних.

 

Ще однією важливою перевагою моніторингу є можливість спостерігати за робочим часом співробітників та уникнути їхнього відволікання на особисті справи, соціальні мережі та розваги в мережі. Це сприяє підвищенню продуктивності, оскільки співробітники фокусуються на виконанні своїх робочих завдань.

 

Компанії мають право встановлювати правила використання Інтернету на робочому місці, а також контролювати їх дотримання. Тож моніторинг допомагає забезпечити дотримання професійних та етичних стандартів компанії і запобігти недопустимим діям співробітників.

 

Найкращі способи моніторингу використання Інтернету співробітниками

Ми вже з’ясували, що моніторинг використання Інтернету співробітниками протягом робочого дня має важливе значення. Тепер вам може бути цікаво, як правильно вести моніторинг онлайн-діяльності співробітників.

 

Деякі компанії повністю обмежують використання Інтернету, деякі застосовують інструменти моніторингу співробітників , а деякі забороняють доступ до певних веб-сайтів на своєму сервері.

 

Давайте обговоримо кожну з цих стратегій та оберемо найкращий варіант:

 

Відмова від Інтернету

Це абсолютно абсурдно. Хоч у деяких виробничих компаніях керівники і обмежують співробітників у використанні Інтернету для підвищення продуктивності, але це обмеження стосується лише працівників виробництва. Оперативним працівникам для більшої ефективності необхідно все ж таки необхідно використовувати цей ресурс.

 

Заборона окремих веб-сайтів

Протягом робочого дня співробітники можуть відвідувати Youtube чи інші веб-сайти. Вони могли б витратити на це лише 5 або 10 хвилин, але як тільки вони починають перегляд якогось короткого відео чи цікавого оголошення, ці 5 хвилин перетворюються на 1-2 години. Через це компанії приймають рішення заборонити певні веб-сайти.

 

Інструмент моніторингу співробітників

На щастя, розвиток технологій дозволяє вести облік робочого часу співробітників. За допомогою цих інструментів ви отримаєте всю необхідну інформацію про використання Інтернету вашим персоналом.

 

Ці системи моніторингу співробітників можуть використовуватися як для внутрішніх, так і для віддалених співробітників. Завдяки інструментам моніторингу ви зможете відстежувати рівень продуктивності працівників, час початку та закінчення робочого дня, управління проєктами, керування розкладом, систему звітності про час тощо.

 

В нас є правильне рішення – Yaware.TimeTracker

Yaware – це програмне рішення для моніторингу часу та продуктивності як штатних, так і віддалених працівників. Ця система допомагає компаніям вимірювати, аналізувати і оптимізувати використання робочого часу співробітниками з метою підвищення продуктивності та ефективності роботи.

 

З його допомогою ви дізнаєтесь:

  • який час доби є найпродуктивнішим для ваших співробітників;
  • які ресурси (веб-сайти) працівники використовують для виконання завдань;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає співробітників і заважає їм рухатися вперед.

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Зареєструйтесь просто зараз

Більше того, Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі!

 

Моніторинг роботи працівників може бути корисним інструментом для компаній, проте важливо реалізувати його з обережністю та з урахуванням прав та приватності співробітників, щоб зберегти баланс між контролем та довірою. 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.