Власники компаній, керівники проєктів, фрілансери та співробітники часто вагаються щодо моніторингу часу проєкту. Адже нерідко трекери часу сприймаються як тягар, а не як обов’язкова річ.

 

Але дані, які ви можете отримати від моніторингу роботи, можуть кардинально змінити ситуацію для будь-якого бізнесу.

 

Тож давайте розглянемо основні переваги моніторингу часу в управлінні проєктами.

Моніторинг часу допомагає:

 

1. Визначати моменти, де персонал потребує додаткової підтримки

Впровадити моніторинг часу в роботу – це спосіб визначити сфери, де вашій команді може знадобитися додаткова підтримка, що допоможе вашим працівникам бути більш проактивними в управлінні проєктами, а вам як керівнику передчасно вирішити проблему. 

 

Наприклад, член команди може відчувати труднощі, якщо для виконання певного завдання йому потрібно більше часу, ніж очікувалося. Або, якщо член команди постійно відстає від графіка, це може означати, що він перевантажений роботою. 

 

Важливо! Перед впровадженням моніторингу часу треба наголосити, що трекер – це інструмент, який допоможе запобігти виснаженню та полегшити життя ваших команд, а не обтяжувати їх і стежити за ними.

 

2. Тримати бюджет на потрібному рівні

Рентабельність проєкту – величезна проблема. Близько 90% компаній не вважають свої проєкти прибутковими. Один зі способів стати тими самими 10% – це проводити моніторинг часу, витраченого на виконання всіх завдань.

 

Це допоможе визначити, чи відповідає проєкт бюджету. Як? 

 

Все просто! Першим кроком є ​​створення оцінки часу для кожного завдання в рамках проєкту за допомогою структури розподілу робіт. Це дозволить вам побачити приблизну вартість кожного завдання на основі погодинної ставки.

 

3. Приймати важливі рішення на основі отриманих даних 

Дані моніторингу часу можуть допомогти точніше оцінити майбутні проєкти, краще спланувати ресурси та оптимізувати часові рамки.

 

Щоразу, коли ведеться облік робочого часу, витраченого на виконання завдань, ви отримуєте точні дані, завдяки яким згодом отримаєте середній часовий проміжок часу, який займає (і коштує) кожне завдання, етап або проєкт, що потім полегшить прийняття важливих рішень.

 

Моніторинг часу призведе до:

  • Більш точна оцінка вартості проєкту
  • Кращої оцінки часу проєкту для планування
  • Покращеного планування ресурсів, щоб запобігти виснаженню команди

 

Який інструмент для моніторингу робочого часу обрати?

Хорошим інструментом для ваших працівників може стати Yaware.TimeTracker – програмне рішення, спрямоване на моніторинг та аналіз часу, витраченого на виконання робочих завдань. Цей інструмент допомагає як окремим спеціалістам, так і цілим компаніям, ефективно управляти часом і досягати більшої продуктивності.

 

З його допомогою ви дізнаєтесь:

  • який час доби є найпродуктивнішим для ваших працівників;
  • які ресурси підлеглі використовують для виконання завдань;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає співробітників і заважає їм рухатися вперед.

 

Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви та ваші співробітники могли відчути її функціональність у повній мірі. 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.