1. Перевіряйте актуальність практик перед їх впровадженням 

 

Інколи ми намагаємося втілювати в роботу успішні “закордонні” практики, не вивчивши актуальний стан речей. Можливо, ці практики вже давно втратили актуальність у світі, а ми лише зараз, з деяким запізненням, починаємо їх впроваджувати. Так, вони можуть бути справді хорошими і дієвими, але не на часі.

 

2. Перевіряйте зв’язок із цінностями компанії

 

Велика помилка, якщо ви не будете перевіряти на зв’язок майбутню систему оцінки  з цінностями компанії. До прикладу, якщо у вашій компанії процес оцінки продуктивності заохочує індивідуальні прояви зі жорсткою конкуренцією, а ви підтримуєте командний дух і серед ваших цінностей є командна взаємодія – у такому випадку перше суперечить другому. Подібне розходження, швидше за все, матиме сумні наслідки – система оцінки просто не працюватиме.

 

3. Переведіть оцінку продуктивності в безперервний процес

 

Перехід в безперервний процес оцінювання – зміна в менеджменті віддалених команд, яку варто запровадити. Якщо кілька років тому щорічні зустрічі з оцінки продуктивності вважалися найкращою практикою, то зараз це вже в минулому. Сьогодні події у світі змінюються дуже стрімко, тож, аби залишатися, скажімо так, в тренді, необхідно на все миттєво реагувати. Тому і люди потребують значно частішого зворотного зв’язку про свою продуктивність. І неважливо скільки часу пройшло від попередньої оцінки – місяць, два, півроку. Якщо є потреба – треба коригувати. 

 

4. Створіть прозорість в оцінюванні продуктивності

 

Надзвичайно важливо, щоб у компанії були прозорі та зрозумілі критерії оцінки продуктивності. Окрім отримання оцінки роботи, це буде мотивувати команди виходити за межі своїх обов’язків. Наприклад, брати участь в різних проектах, допомагати у розвитку внутрішніх систем і не тільки. Все це має вплив на винагороду, що також не може не мотивувати. Проте тут слід не плутати рівність і справедливість винагороди – це не тотожні поняття. І відчуття справедливості формується не на тому, що всі отримують однакову винагороду, а на тому, що є чіткі та прозорі критерії отримання чи не отримання бонусної частини.

 

5. Формуйте критерії не лише окремо для кожного співробітника, а й для цілих команд

 

Все більше успішних компаній піднімають питання необхідності критеріїв оцінки ефективності не лише для індивідів, але й для команд. 

 

Чому виникла необхідність у такій концепції? 

Це відбулося в результаті переходу бізнесу та суспільства в цілому з індустріального середовища до постіндустріальної епохи інтернету. Така концепція передбачає делегування частини відповідальності та можливості прийняття рішень людям на місцях. Адже коли більша кількість людей об'єднані, вони здатні приймати якісні рішення набагато швидше та ефективніше. 

Найбільша цінність команди в тому, що на відміну від просто групи людей вона здатна на щось, здавалося б, недосяжне. Припустимо, що є звичайна група людей, яка має певні ресурси для досягнення результату. Команда з тими ж самими ресурсами здатна досягати значно більшого. Так відбувається не за рахунок залучення додаткових ресурсів, а за рахунок глибшої інтеграції та налагодження кооперації один з одним. Кожен учасник процесу сприймає групову ціль як свою, хоча при цьому абсолютно  в кожного є своє пояснення, чому він погоджується працювати на цю ціль.

Щоб підтримувати такий формат існування команди та сприяти розвитку тісної кооперації між її учасниками, радимо подбати про певні критерії оцінки заохочення саме командної продуктивності.

 

6. Використовуйте сучасні технології

В управлінні компанією та людьми важливу роль відіграє технологічна складова. Завдяки діджиталізації процес обміну інформацією, наприклад, про продуктивність може бути швидшим та більш прозорим. Такі інструменти допомагають робити нові висновки та прогнозувати майбутнє. Проте, крім продуктивності, важливо також спостерігати за роботою колег. Адже чим оперативніше ви відреагуєте на їх труднощі, надасте допомогу і підтримку, тим швидше зможете досягти поставленої цілі. 

Масовий перехід на віддалену роботу загострив необхідність у таких платформах. Тож проаналізуйте та знайдіть рішення, які допоможуть вам покращити процес управління продуктивністю.

 

Одним з таких рішень може бути Yaware.TimeTracker – простий і гнучкий інструмент моніторингу продуктивності, що дозволяє вести облік часу з мінімальним втручанням в особистий простір співробітника.

 

З його допомогою ви можете дізнатися:

  • який час є найбільш продуктивним для співробітників
  • які ресурси співробітники використовують для виконання конкретного завдання
  • скільки часу витрачається на вирішення завдання
  • при виконанні завдання виникають труднощі і потрібна допомога
  • що відволікає увагу співробітників і не дає їм рухатися вперед

 

В результаті отримання всієї цієї інформації ви зможете не тільки оцінити роботу співробітників, а і попрацювати з ними над труднощами, які з’явилися на шляху та заважають рухатись вперед. 

 

Впроваджуючи Yaware.TimeTracker, продуктивність та ефективність вашої команди зростає! 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.