Більшість наших щоденних справ ми виконуємо за звичкою, якісь з них помічаємо, а якісь – залишаються непомітними. 

 

Проте від деяких звичок шкода завжди помітна, хоч, можливо, і не одразу. Наприклад, коли ми стаємо менш продуктивними на роботі. Тож давайте розглянемо кілька неочевидних шкідливих звичок, які можуть впливати на нашу роботу. 

 

Шкідлива звичка 1. Завжди перевіряти пошту

Протягом дня робоча пошта поповнюється все новими і новими повідомленнями, а більшість працівників завжди тримають свої поштові скриньки відкритими та перевіряють листи менше ніж за шість секунд після їхнього надходження. 

 

Здається, що це зовсім не шкідлива звичка, але насправді це дуже відволікає від важливої роботи. Постійно перевіряти електронну пошту – задача, яка зовсім не належить до списку найважливіших справ.

 

Рішення: перевіряйте пошту раз на день у певний час замість того, щоб переглядати нові повідомлення протягом усього робочого дня. Так ви зможете сконцентруватися на виконанні більш важливих задач та бути більш продуктивними.

 

Шкідлива звичка 2. Тримати багато відкритих вкладок

Швидше за все, у вас зараз відкрито від 5 до 100 вкладок.Та пам’ятайте, що постійне відкривання великої кількості вкладок у більшості випадків призводить до падіння вашої продуктивності:

  1. Замість того, щоб працювати над однією задачею, ви відкладаєте її “на потім”. Чи переключаєтесь між вкладками у пошуках задачі, яку краще зробити зараз, яку пізніше, а, можливо, одночасно виконуєте декілька задач, але в результаті не закінчуєте жодну, бо так і не визначились. 
  2. Серед великої кількості сторінок доводиться шукати потрібну, що займає певний час і ви відволікаєтесь. 

 

Рішення: після завершення роботи над тією чи іншою задачею, закрийте всі використовувані вкладки, а тільки потім відкривайте нові, потрібні для виконання іншого завдання. 

 

Шкідлива звичка 3. Бути на зв’язку 24/7, навіть у вихідні

Може здаватися, що ви маєте бути доступними для своїх колег у будь-який час, навіть у свій вихідний. Проте така доступність зовсім не дає можливості відпочити, якісно приділити час своїм рідним або займатися будь-якими іншими справами. 

Доведено, що люди, які не здатні психологічно відключитись від роботи, не маючи балансу між роботою та відпочинком, відчувають набагато більшу втому та працюють значно малоефективніше, витрачаючи багато часу даремно. 

 

Рішення: кожній людині потрібен час, який вона може приділити своїм особистим справам та відпочинку. Для цього важливо встановити чіткі межі між робочим часом та відпочинком. Якщо ви не встигаєте виконувати поставлені задачі протягом робочого часу, попіклуйся про організацію своєї роботи, правильно плануючи і встановлюючи пріоритетність завдань. 

 

Отже, будь-яку шкідливу звичку можна замінити корисною дією, а вищезгадані поради допоможуть вам у цьому. Як виявилося, вони доволі прості і, здавалось б, очевидні.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.