Чи часто ви стикаєтеся з тим, що не хочеться нічого робити, опускаються руки і з’являється песимістичний погляд на все? Як цього позбутись, звідки черпати натхнення та як залишатись продуктивним? 

 

З цього приводу приготували для вас кілька корисних порад.

 

  • Спілкуйтеся та об’єднуйтеся з іншими людьми

Часто кажуть: якщо хочеш зробити щось добре – зроби це сам. Проте іноді кожному з нас потрібен хтось, хто б міг підказати, порадити чи просто навіть надихнути. Люди – істоти соціальні, здатні робити неймовірні речі, але інколи наші індивідуальні можливості – обмежені. І якщо згадати найбільші досягнення людства за всю історію – можемо зробити висновок, що вони відбулися, коли люди об’єднували свої ресурси та працювали разом.

  • Спрощуйте своє життя

Радуйте себе не тільки у свята, а й навіть у сірі будні. Наприклад, замість готування вечері спробуйте раз в тиждень замовляти доставку. Це збереже пару годин вашого вільного часу на сон і відпочинок. Хоча б спробувати спростити своє життя – це перший крок, що дасть вам ресурси для натхнення.

 

  • Плануйте приємні справи

Надати собі сил можна, займаючись улюбленими справами, що приносять задоволення. Складіть список таких справ і заплануйте хоча б деякі  з них на наступний тиждень чи місяць.

 

  • Ставте цілі

Ціль може стосуватися будь-якої сфери: роботи, дому, сім’ї або самовдосконалення. Головне, щоб вона вас щиро захоплювала. Дізнайтеся, що потрібно для її реалізації: дізнайтеся інформацію про тих, хто вже домігся такої цілі і які якості їм в цьому допомогли. Розкладіть ціль на кроки, потрібні для її досягнення. І не забувайте прислухатися до себе, чого хочете саме ви!

 

Пам’ятайте, що шлях починається з першого кроку: не бійтеся почати. Будьте послідовні в діях і не стрибайте вище голови. Досягнення великої цілі – складне завдання, що вимагає багато часу, терпіння і сил.

 

  • Розвивайте креативність

Якщо ви вирішили влаштувати мозковий штурм – доведіть число готових ідей до 10 замість 5-6. Може, деякі з них будуть не такі вдалі, як інші, але це допоможе знайти нові шляхи для досягнення мети і почати мислити по-новому.

 

  • Оцінюйте свої досягнення

Оцінюйте свої досягнення, порівнюючи себе сьогоднішнього із собою вчорашнім. Не займайтеся знеціненням своїх дій, а навпаки – усвідомлюйте, наскільки далеко ви зайшли і чого досягли. Можете навіть робити замітки: писати в щоденник, залишати стікери на моніторі або на дверцятах холодильника. Це дасть вам віру в успіх та дозволить досягти реальних висот у вирішенні складних завдань.

 

Не зупиняйтеся – пробуйте себе в нових сферах, не бійтеся великих завдань і радуйте себе приємними дрібницями!

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.