Тайм-менеджмент для фахівців в ІТ-сфері дозволяє краще зрозуміти продуктивність кожного співробітника та команди в цілому, а також хід роботи над проєктом чи конкретним завданням. У будь-якій компанії у кожного співробітника багато різноманітних доручень, і часто спеціалісти стикаються з тим, що не можуть оцінити, скільки часу їм знадобиться, і не вкладаються у терміни, переключаючись, наприклад, на менш важливе завдання. Щоб цього не сталося, важливо навчити співробітників грамотному тайм-менеджменту.

 

Переваги тайм-менеджменту для менеджерів в ІТ

 

  • Облік і управління проєктами в одному інструменті. Часто програми моніторингу часу поєднують ці два рішення, забезпечуючи високу точність обох. Наприклад, такі інструменти, як Yaware.TimeTracker, дозволяють отримувати автоматичні звіти про бюджети проєктів, що важливо для багатьох компаній. 

 

  • Простий спосіб оцінити продуктивність. Це може допомогти вам покращити управління командою, ефективно розподіливши час на роботі. А автоматизація відвідування співробітників – це ще одна корисна функція.

 

  • Керування окремими областями командної роботи. В ІТ це може допомогти зменшити технічні витрати на розробку програмного забезпечення або проаналізувати час, який ваша команда витрачає на розробку тих чи інших функцій програми.

 

Ефективні методи обліку робочого часу для ІТ-команд

 

1. Таблиці 

У цьому випадку ви просто використовуєте таблицю Excel і вручну додаєте час, витрачений на кожне завдання. Цей спосіб хороший для розробників-фрілансерів або співробітників невеликої ІТ-компанії. Проте додавання даних вручну забирає дуже багато часу, навіть якщо у вас є шаблон табеля, також іноді можна забути заповнити таблицю.

 

2. Довіра 

Тут все тримається на довірі. Співробітники повідомляють про час, який, на їхню думку, вони витратили на завдання чи проєкт. Цей метод простий і швидкий, але зовсім неточний. Співробітник може округлити витрачені години в більшу і меншу сторону, і з точки зору планування ресурсів, бюджетування часу і розрахунку продуктивності цей спосіб не приносить ніякої користі.

 

3. Програмне забезпечення

Програмне забезпечення для керування часом автоматично моніторить час, витрачений на виконання завдань, і може створювати рахунки-фактури та звіти. Співробітники, керівники або клієнти точно знають, скільки часу витрачається в цілому, скільки часу знадобилося для виконання того чи іншого завдання та коли продуктивність почала падати чи навпаки.

 

Хорошим прикладом такого програмного забезпечення є Yaware.TimeTracker.

Тож, які його переваги?

 

  • Автоматичний моніторинг – вся статистика автоматично вноситься в табель, який можна переглянути або завантажити на комп’ютер для подальшої обробки даних.

 

  • Аналіз ефективності – можливість побачити фактичне навантаження на команди, що допоможе зрозуміти, чи дійсно є потреба в додатковому персоналі.

 

  • Управління проєктами та завданнями – весь обсяг запланованої роботи в одному місці, після чого можна розрахувати вартість завдань, години роботи та оцінити, наскільки окупився результат.

 

  • Персональна статистика – можливість для співробітників самостійно аналізувати свою ефективність.

 

  • Багато наочних графіків і звітів – можливість проаналізувати роботу співробітників всього за кілька хвилин і не тільки.

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Зареєструйтесь просто зараз

Більше того, Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі! 

 

Висновок

Над яким би проєктом не працювала ваша команда, програмне забезпечення для моніторингу роботи дозволить уникнути запису часу вручну та дасть відчуття завершеної справи кожен раз, коли працівники дотримуються дедлайну. З хорошим інструментом для моніторингу робочого часу ваші співробітники позбудуться дратівливих відволікань, а ви виведете тайм-менеджмент команди на новий рівень і створите продуктивну культуру бізнесу для кожного члена команди.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.