Відомо, що організм людини налаштований на 120-хвилинні біологічні інтервали. Протягом перших 90 хвилин інтервалу наша розумова енергія досягає піку, а після цього падає протягом 30 хвилин.

 

Щоб досягти максимальної продуктивності, найкраще працювати у 90-хвилинному спринті, коли наше тіло природно заряджене енергією, а потім робити 30-хвилинну паузу для відпочинку, коли тіло природно виснажене. Це дозволяє повною мірою використовувати енергію нашого тіла.

 

Тепер, знаючи цю інформацію, ви можете бути більш продуктивними. Проте, щоб утримувати цю продуктивність протягом всього робочого дня, радимо кожного дня виконувати наступні дії:

 

Почніть день зі складання плану

Запишіть завдання, які вам потрібно виконати на день, і визначте їх пріоритетність, щоб ви могли зосередитися на найважливішому. 

 

Робіть регулярні перерви

Перерви можуть допомогти підвищити продуктивність, дозволяючи вашому розуму відпочити і перефокусуватися на тому, що потрібно зробити. 

 

Переконайтеся у наявності необхідних інструментів

Переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інструменти та ресурси для виконання кожного завдання, щоб у процесі роботи не витрачати час на їх пошук у разі потреби. 

 

Мінімізуйте відволікаючі фактори

Мінімізуйте фактори, що відволікають вимкнувши сповіщення, відклавши телефон і максимально уникаючи багатозадачності під час роботи над завданням.

 

Підтримуйте свою мотивацію

Ставте короткострокові цілі та винагороджуйте себе за їх досягнення. Це допоможе зосередитися на тому, що потрібно зробити, і дасть відчуття завершеності після виконання завдання.

 

Для додаткової мотивації працівників у компаніях часто використовують трекери часу. Наприклад, Yaware.TimeTracker – за допомогою якого кожен працівник може бачити й аналізувати, скільки часу йому потрібно на виконання тієї чи іншої задачі, скільки часу вже працює над задачею, скільки часу зазвичай витрачається на відволікаючі фактори та які години роботи найпродуктивніші тощо. 

 

Так, є різні думки з цього приводу, проте трекери часу все ж таки мотивують більшість працівників на продуктивну та ефективну роботу протягом дня. 

Заспокойте свого внутрішнього перфекціоніста

Досконалість – ворог продуктивності. Повторний перегляд роботи, потрійна перевірка на помилки й виконання додаткової роботи затримують прогрес, виснажують вашу енергію, руйнуючи при цьому ваше емоційне здоров’я.

 

Важливо пам’ятати, що багато компаній вважають, що хороша робота й дотримання термінів – це вже величезний успіх.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.