Як на керівника компанії, так і штатного працівника буває, що звалюється купа завдань. До того ж, у сучасному світі може виникнути спокуса спробувати зробити все самостійно, щоб гарантувати, що все буде зроблено правильно і вчасно. Тоді доводиться допізна затримуватися в офісі і працювати у вихідні. Проте, якщо так і продовжувати – з часом це позначиться не тільки на здоров'ї, але й принесе шкоду компанії.

 

Однак делегування обов'язків може змінити правила гри, а особливо, коли мова йде про продуктивність і досягнення успіху. Тож у цій статті ми розглянемо причини, чому делегування обов'язків є настільки важливим.

 

Навіщо делегувати обов’язки?

Делегування робочих обов’язків це:

  1. Більше часу на важливіші завдання
  2. Можливість для розвитку членів команди
  3. Кращі результати 
  4. Можливість покращити довіру всередині команди
  5. Зменшення стресу на робочому місці 

 

Як це робити правильно? 

Делегування обов'язків – це важлива навичка, яка може призвести до підвищення продуктивності, кращої командної роботи та кращих результатів. Делегуючи завдання іншим, ви можете звільнити свій час, розвинути вміння членів команди, створити довіру та зменшити стрес всередині команди. Тож наступного разу, коли ви відчуєте себе перевантаженим, подумайте про делегування завдань іншим і побачите, який позитивний вплив це може мати на вашу роботу і ваше особисте життя.

 

Проте делегування завдань може бути складним процесом. Тож, щоб отримати кращий результат, дуже важливо робити це правильно.

 

Ось список кроків, які необхідно виконати для ефективного делегування обов'язків:

 

  • Зрозумійте можливості вашої команди

Перш ніж делегувати завдання, ви повинні зрозуміти, чого воно вимагає, і оцінити, чи має ваша команда навички та ресурси, необхідні для його успішного виконання. Ви також повинні враховувати сильні та слабкі сторони кожного члена команди і розподіляти завдання відповідно до них. Делегування завдання тому, хто не здатен його виконати, призведе лише до розчарування обох сторін.

 

  • Спілкуйтеся чітко

Після того, як ви визначили завдання та відповідальних за нього, вам потрібно чітко сформулювати і висловити свої очікування. Поясніть мету завдання, бажаний результат, орієнтири, а також встановіть дедлайни. Переконайтеся, що член вашої команди розуміє, чого саме від нього очікують, і має ресурси, необхідні для виконання того чи іншого завдання.

 

  • Надавайте належну підтримку

Делегування завдання не означає відмову від працівника, якому ви передали завдання. Тож ви повинні забезпечити належну підтримку: чи то навчання, чи то доступ до ресурсів. Також будьте готові відповісти на всі запитання та надати зворотній зв'язок, але при цьому не займайтеся мікроменеджментом. Довіряйте членам вашої команди у виконанні завдань і за потреби пропонуйте допомогу.

 

  • Встановлюйте реалістичні дедлайни та контрольні точки

Встановлення реалістичних дедлайнів і контрольних точок допоможе вам спостерігати за прогресом і гарантувати, що проект буде закінчено вчасно. Це також дозволить вам запропонувати підтримку або внести корективи, якщо це необхідно. Також важливо регулярно перевіряти, щоб переконатися, що член вашої команди дотримується плану.

 

  • Визнавайте та винагороджуйте досягнення

Визнання та винагорода досягнень членів вашої команди має неабияке значення для їхньої мотивації та задоволеності роботою. Це також підкреслює важливість делегування повноважень і заохочує члена вашої команди не боятися брати на себе відповідальність. Тож не забувайте визнавати їхню наполегливу працю та святкувати їхні успіхи, навіть якщо вони маленькі.

 

Висновок

Делегування є потужним інструментом для будь-якого лідера або менеджера, але воно вимагає ретельного планування та виконання. Розуміючи завдання і можливості вашої команди, чітко комунікуючи, надаючи підтримку, встановлюючи реалістичні терміни і контрольні точки, а також визнаючи досягнення, ви зможете ефективно делегувати обов'язки і надихати свою команду на успіх.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.