Сьогоднішня реальність така, що відволікаючих факторів стає все більше. А з наявністю соціальних мереж і навіть електронної пошти – завдання по роботі нерідко відкладаються на потім. Так, всі ми час від часу так робимо, але якщо прокрастинацію не контролювати – вона просто стане звичкою, що заважатиме нам досягати поставлених цілей. 

 

Та, на щастя, є дієві способи подолання прокрастинації, які вам допоможуть повернутися до ваших цілей. 

 

Навчіться делегувати завдання

Якщо у вас є завдання, на яке у вас не вистачає часу, ви можете делегувати його. Ви не повинні робити абсолютно все самостійно, і, до того ж, у багатьох випадках краще не робити цього. Якщо у вас є завдання, яке виходить за межі вашої роботи, але його все одно потрібно виконати, наприклад, керування обліковими записами вашої команди в соціальних мережах, ви можете передати це комусь іншому. Якщо ви займаєте керівну посаду, ви також можете заохотити своїх співробітників делегувати завдання, коли це можливо. Це не тільки допоможе їм зробити більше за коротший проміжок часу, але й допоможе створити більш довірливі та товариські відносини у вашому колективі.

 

Розбивайте великі завдання на менші

Буває, що ви маєте занадто багато завдань, які потрібно виконати за короткий проміжок часу. Це може виявитися заважким для вас, що змусить відкласти певні завдання, а то й взагалі уникати деяких проектів. Якщо це про вас – розбийте свої завдання на менші частини. Так вам вдасться виконати поставлену задачу за менший проміжок часу. А ще, це допоможе вам краще розпоряджатися своїм часом і дасть можливість відчути, що ви чогось досягли. І нехай це досягнення невелике – воно неодмінно вас змотивує швидше перейти до наступного завдання, що в результаті заощадить ваш час.

 

Проводьте моніторинг робочого часу

Коли ви відчуваєте, що вам чи вашим співробітникам не вистачає часу, або ж ви не знаєте, куди він йде і на що витрачається – почніть проводити його моніторинг за допомогою Yaware.TimeTracker

 

Використовуючи Yaware.TimeTracker – програмне забезпечення для обліку робочого часу, ви зможете визначити на що витрачається ваш час, а також отримати інформацію, необхідну для підвищення ефективності. Наприклад, завдяки обліку робочого часу ви зможете виявити, що витрачаєте занадто багато часу на соціальні мережі чи перегляд електронних листів, а значить зможете скоротити час непродуктивної роботи. 

 

Також це дозволить вам побачити, на який проект чи завдання ви витрачаєте більше часу, щоб за потреби внести корективи. Отже, проводячи моніторинг часу, ви зможете створити для себе більш ефективний робочий графік і оптимізувати свій робочий процес.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.