remote employees

Сучасний попит на культуру віддаленої роботи по-новому пояснює, якими мають бути керівники команд. Замість того, щоб займатися мікроменеджментом, менеджерам потрібно знайти способи вимірювання ефективності, які не покладаються на щоденні зустрічі та щоквартальні перевірки. Дозволяти працівникам працювати з дому чи іншого віддаленого офісу – це не просто примха; це майбутнє роботи. 

Проте це ускладнює роботу керівникам та відділу кадрів, які звикли особисто стежити за своєю командою. Як можна оцінювати ефективність і цілі, якщо працівники не сидять перед вами?

Відстежуйте віддалених працівників за допомогою програмного забезпечення 

При цьому вам не потрібно моніторити кожну хвилину, яку вони витрачають на роботу. Насправді ви, ймовірно, зведете себе та свою команду з розуму, намагаючись це зробити. Натомість слід відстежувати, над чим працюють працівники та скільки часу вони витрачають на виконання завдань. Подумайте, які показники будуть важливими для менеджерів компанії. Наприклад, ви можете аналізувати кількість дописів у блозі, опублікованих на місяць, час, необхідний для відповіді на запити клієнтів, або кількість дзвінків із клієнтами. Існують різні способи відстеження цих показників залежно від типу роботи, яку виконує ваша команда.

Які показники ефективності найважливіші?

Віддалена робота також змінює спосіб вимірювання продуктивності. Замість того, щоб оцінювати загальну продуктивність працівника, знайдіть способи продемонструвати кількісно оцінені результати його роботи. Ці показники можна використовувати, щоб показати, наскільки добре працівник досягає своїх цілей і що потребує вдосконалення. Вони також можуть бути використані для розрахунку бонусів і підвищення зарплати. Ключовим тут є переконатися, що вимірювані показники мають значення. Якщо ви вимірюєте неправильні речі, вам буде важко знайти закономірності та проблеми в роботі працівників.

Програмне забезпечення для віддалених команд

Чи законно відстежувати робочий час працівників?

Відповідно до закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом”, роботодавці зобов’язані вести облік робочого часу, та оплачувати працю відповідно до кількості відпрацьованих годин. 

Щодо використання програм для обліку робочого часу, то це не суперечить чинним нормативно-правовим актам України. Більше — читайте у статті.

Yaware TimeTracker як рекомендація

Відповідне програмне забезпечення для віддаленої роботи полегшить менеджерам і підлеглим відстеження часу, витраченого на проєкти та цілі. Це може здатися дивною концепцією відстеження часу без перебування працівника в офісі, але це працює. Yaware TimeTracker дозволить менеджерам встановлювати цілі, переглядати показники та отримувати сповіщення, коли цілі не досягаються. 

Знайдіть рішення для обліку робочого часу, яке підходить для вашої команди. В ідеалі це дозволить вам побачити, як працівники витрачають свій час, і дасть уявлення про сфери, які потребують покращення. Зверніть увагу: працівники хочуть точно фіксувати свій час, якщо вони прагнуть мати баланс між роботою та життям. Якщо віддалені члени команди не використовують ту саму систему відстеження часу, що й ви, вам буде важче порівнювати результати та знаходити ефективні рішення.

Висновки

Віддалена робота залишиться популярною найближчі роки. Тому важливо знати, як ефективно контролювати час та покращувати продуктивність працівників. Почніть з обліку відпрацьованих годин та постановки цілей. Аналізуйте показники, які є найбільш важливими для компанії. Нарешті знайдіть правильне програмне забезпечення для обліку робочого часу, щоб досягти прогресу у роботі значно швидше.

Дізнайтеся більше про Yaware TimeTracker. Отримайте доступ до демо-версії програми тут.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.