Як власник або керівник компанії, ви повинні слідкувати за відвідуваністю своїх співробітників, включаючи їхні години початку роботи та понаднормові години, щоб забезпечити безперебійний робочий процес і точне управління заробітною платою.

 

На щастя, ви можете використовувати спеціальне програмне забезпечення для обліку відвідуваності співробітників, щоб записати всі ці дані та візуалізувати їх у вигляді детальних звітів. 

 

Тож у цій статті ми обговоримо важливість звіту про робочий час і відвідуваність.

 

Що таке звіт про відвідуваність робочого часу?

Звіт про робочий час і відвідуваність співробітників – це більше, ніж просто ряд чисел або позначок часу. 

 

В таких звітах також міститься детальний аналіз відвідуваності співробітників, часу початку та закінчення робочого дня, пунктуальності, прогулів тощо.

 

Для чого потрібен звіт?

Система обліку робочого часу генерує масу даних, наприклад, як ми згадували вище, час початку та закінчення роботи, понаднормові години тощо.

 

Однак у звичайній паперовій таблиці ви навряд чи зможете повністю зрозуміти всю інформацію про відвідуваність. Коли сучасні системи обліку робочого часу можуть швидко проаналізувати та виділити ці важливі показники.

 

Такі системи збирають усі дані та перетворюють їх на зручний для читання звіт. Вони можуть представляти аналіз даних у вигляді кольорових кругових діаграм або гістограм, лінійних графіків тощо.

 

Керівники можуть використовувати ці звіти для того, щоб краще зрозуміти моделі поведінки співробітників. А точний детальний звіт дає вам повне розуміння відвідуваності, відсутності та пунктуальності ваших співробітників, а також того, як вони впливають на ваш бізнес. 

 

Наприклад, ви можете помітити, що співробітник часто закінчує роботу раніше і завжди недоступний для важливих зустрічей з клієнтами. Або може бути інший працівник, який часто працює понаднормово, що призводить до великих понаднормових витрат. 

 

Та ми знаємо хороший варіант програмного забезпечення , яке допоможе вам вирішити згадані вище проблеми – це простий і зручний Yaware.TimeTracker.

 

Ключові особливості Yaware

  • Автоматичний облік – вся статистика (початок і кінець роботи, перерви, наради і т.д.) автоматично вноситься в табель, який можна переглянути або завантажити на комп'ютер для подальшої обробки даних.
  • Аналіз ефективності – можливість бачити реальне навантаження на команди, що допоможе зрозуміти, чи дійсно є потреба в додатковому персоналі. 
  • Управління проєктами і завданнями – весь обсяг запланованих робіт в одному місці, після чого можна порахувати вартість завдань, годин роботи і оцінити, наскільки результат окупився.
  • Персональна статистика – можливість для співробітників самостійно аналізувати свою роботу.
  • Безліч наочних графіків – можливість проаналізувати роботу співробітників всього за кілька хвилин.

 

До того ж, Yaware пропонує 14 днів безкоштовного користування програмою, щоб ви могли відчути її функціональність у повній мірі!

 

Висновок

Інструменти для моніторингу робочого часу та відвідуваності з потужними та настроюваними функціями звітування можуть допомогти вам зрозуміти співробітників.

 

Хоч на ринку і немає дефіциту таких інструментів, проте вам слід обрати найкращий для вас комплексний інструмент, який пропонуватиме численні функції, такі як нарахування заробітної плати, моніторинг робочого часу, відвідуваності  тощо, а також буде бюджетним.

 

Тож спробуйте безкоштовну пробну версію Yaware.TimeTracker просто зараз та почніть використовувати дані про відвідуваність співробітників з максимальною користю. 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.