Для того, щоб ефективно управляти проєктами, необхідно ретельно планувати та керувати багатьма аспектами одночасно. Це і здійснення моніторингу виконання завдань, і координація команди, і визначення строків роботи над підзадачами проекту тощо. 

 

Виконуючи наступні кроки, ви зможете ефективніше управлінні проєктами:

 

  • Визначте мету та обсяг проєкту

Перед тим, як почати роботу над проектом, уважно проаналізуйте потреби та очікування клієнта. Вже на основі проведеного аналізу визначайте обсяг роботи та ресурси, які будуть необхідними для виконання завдань.

  • Створіть план 

Починати роботу над проектом без попереднього плану – малоефективно. Перед початком роботи обов’язково розробіть детальний план дій, який включатиме в себе перелік задач і підзадач, дедлайни роботи над ними, допустимий бюджет, а також розподіл відповідальності між членами команди.

  • Створіть команду 

Відберіть серед ваших працівників тих, хто має необхідні навички та певний досвід виконання тих завдань, які передбачає робота над проектом. Після цього створіть план комунікації та координації між членами вашої команди.

 

  • Проводьте моніторинг роботи 

Для того, щоб отримати бажаний результат, необхідно регулярно перевіряти, на якому етапі виконання завдань знаходяться ваші працівники. Для цього спілкуйтеся з членами команди, а також використовуйте програмне забезпечення для моніторингу роботи працівників та їхньої продуктивності. Так ви зможете одразу помітити можливі проблеми при виконанні того чи іншого завдання і запропонувати рішення. 

 

Проводити моніторинг продуктивності ваших працівників вам допоможе Yaware.TimeTracker – автоматична система моніторингу робочого часу і оцінки ефективності роботи, що дозволяє вести облік часу з мінімальним втручанням в особистий простір працівника. 

 

  • Використовуйте інструменти для керування завданнями

Використання спеціалізованих програм та інструментів для планування та керування проектами допоможе значно зменшити ризики та підвищити продуктивність членів вашої команди.

  • Аналізуйте результати

Після закінчення роботи над проектом, обов’язково проведіть аналіз отриманих результатів. Так ви зможете зробити висновки: від чогось відмовитися, а щось взяти до уваги та дещо змінити підхід у роботі над наступними проектами. 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.