Моніторинг робочого часу працівників допомагає компаніям підвищувати продуктивність, заощаджувати гроші на непродуктивній діяльності та приймати зважені рішення. А для співробітників – це можливість самостійно простежувати результати проробленої роботи і бути впевненими, що роботодавець заплатить за їх зусилля.

 

Тепер розглянемо більш детально: чому роботодавці використовують моніторинг робочого часу все частіше та які результати вони очікують отримати? 

 

Облік робочого часу це:

  • Краще розуміння працівників

Моніторинг робочого часу допомагає керівникам зрозуміти, з якими труднощами стикаються їх фахівці, виконуючи свою роботу. Адже буває, що завдання виконуються довше визначених термінів, а отже – дедлайни злітають.

 

Також такі питання, як професійне вигорання, втома чи брак знань у сфері діяльності працівника – мають не останнє значення для керівництва. 

 

Наприклад, регулярна понаднормова робота завжди приводить до вигорання членів команди. Тож, якщо ви керівник – просто повинні помітити тенденцію понаднормової роботи у звітах про моніторинг часу. І тоді велика ймовірність, що цінний співробітник не тільки не покине вашу компанію, а й зможе своєю якісно виконаною роботою наблизити компанію до поставленої цілі.

 

  • Менше непродуктивних витрат

Програмою для обліку часу дуже зручно користуватися, а особливо при погодинній оплаті. Так роботодавець бачить, скільки реально працює працівник, і оплачує саме відпрацьовані години.

 

Тож, оскільки роботодавці прагнуть досягти хороших результатів за рахунок скорочення непродуктивної праці, їм важливо знати чи наполегливо працюють їхні співробітники.

 

  • Більше правильно прийнятих рішень

Керівникам непросто приймати рішення щодо звільнення або найму нових співробітників. А так, маючи спеціальне програмне забезпечення для обліку робочого часу, ви завжди можете пояснити свої дії за допомогою об'єктивних звітів програми. І у випадку, якщо співробітник не справляється з тим обсягом роботи, який йому доручили, можливим є додавання в команду ще одного фахівця. 

 

  • Більша продуктивність та гнучкість співробітників 

Сучасне покоління все частіше відчуває втому, коли баланс між роботою та особистим життям, відпочинком порушується. За допомогою програми для моніторингу робочого часу працівники мають можливість самостійно моніторити час проведений за роботою і соціальних мережах, новинних порталах тощо. І тим самим вплинути на ваш рівень продуктивності та ефективності. 

 

Також, щоб дозволити співробітникам вільно переміщатися між офісом, коворкінгом, домом і в той же час встигати виконувати свої завдання, керівники часто приймають рішення впровадити систему обліку робочого часу. Програму легко встановити як на робочий комп'ютер в офісі, так і на персональний пристрій співробітника. 

 

З одного боку, такий підхід – це можливість відчувати себе більш гнучкими щодо того, де і коли працювати, а з іншого – здатність бачити, що команда виконує свою роботу навіть тоді, коли над головою ніхто не стоїть.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.