Продуктивні працівники – це квиток до успішної та прибуткової компанії.І хоч багато компаній прагнуть наймати й утримувати продуктивних працівників, які виконують значний обсяг роботи, на жаль, дослідження показують, що працівники продуктивні лише 2 години 23 хвилини свого робочого дня.

 

Така статистика засмучує. Тож ми приготували 8 порад для підвищення продуктивності, які ваша компанія має спробувати.

 

№1 Усуньте “пожирачів часу”

Соціальні мережі – напевно, що найбільший “пожирач часу” з усіх існуючих. В середньому, кожен працівник щодня проводить у соціальних мережах до 32% свого часу, що обходиться роботодавцям у приголомшливі суми щорічних втрат продуктивності .

 

Щоб уникнути цих втрат у масштабах усієї компанії, заохочуйте встановлювати перерви протягом дня, щоб співробітники надолужили втрачене. Також, впровадивши в роботу компанії Yaware.TimeTracker, додатково зможете налаштувати перелік продуктивних і непродуктивних сайтів для кожного співробітника. Так працівники можуть самостійно аналізувати, на що витрачають свій робочий час, і зрозуміють, наскільки важливо залишатися продуктивними на роботі.

 

№2 Інвестуйте в культуру співробітників

Співробітники хочуть працювати там, де їх чують і цінують. Тож компанія повинна інвестувати в міцну культуру, щоб співробітники відчували зв’язок у колективі і зацікавленість ними.

 

Мотивація співробітників брати участь у корпоративних заходах, таких як вечірки, обіди, семінари та можливості розвитку, сприятиме відмінній культурі співробітників і мотивуватиме співробітників залишатися у вашій компанії надовго.

 

№3 Впровадьте програмне забезпечення для підвищення продуктивності

Коли співробітники працюють над конкретним проєктом, може здатися складним відстежити, скільки саме часу витрачається на проєкт. На щастя, Yaware.TimeTracker дозволяє вести точний облік часу і покращувати продуктивність співробітників.

 

Які переваги Yaware.TimeTracker?

  • Автоматичний моніторинг – вся статистика автоматично вноситься в табель, який можна переглянути або завантажити на комп’ютер для подальшої обробки даних.

 

  • Аналіз ефективності – можливість побачити фактичне навантаження на команди, що допоможе зрозуміти, чи дійсно є потреба в додатковому персоналі.

 

  • Управління проєктами та завданнями – весь обсяг запланованої роботи в одному місці, після чого можна розрахувати вартість завдань, години роботи та оцінити, наскільки окупився результат.

 

  • Персональна статистика – можливість для співробітників самостійно аналізувати свою ефективність.

 

  • Багато наочних графіків і звітів – можливість проаналізувати роботу співробітників всього за кілька хвилин і не тільки.

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Зареєструйтесь просто зараз

Більше того, Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі! 

 

№4 Уникайте багатозадачності

Більшість співробітників думають, що вони відмінно справляються з різними завданнями одночасно. Проте, ймовірно, вони не настільки чудові в багатозадачності, як їм може здаватися. Насправді лише 2,5% людей можуть ефективно виконувати багато завдань одночасно.

 

Спробуйте донести співробітникам, що багатозадачність – це зовсім не означає бути продуктивним. Як тільки вони побачать підтримку ініціативи щодо уникнення багатозадачності з боку компанії, співробітники, швидше за все, почуватимуться безпечно, зосереджуючись на одному проєкті.

 

№5 Дотримуйтесь дедлайнів

Дедлайни встановлюються, щоб їх дотримуватись. Якщо було встановлено термін виконання завдання, команда повинна зробити все можливе, щоб вкластися в нього. Та, на жаль, дедлайни можуть бути зірвані через ряду причин, в тому числі і через низьку продуктивність працівників. Щоб цього не сталося, керівник завжди повинен бути в курсі роботи своєї команди і того, скільки залишилося до завершення завдання чи проєкту.

 

№6 Забезпечте працівників потрібними інструменти

Спробуйте зробити процес отримання потрібних інструментів безперебійним для співробітників. Це мінімізує розчарування та відповідно підвищить продуктивність. Крім того, керівники повинні завжди знати, чи є у працівників інструменти для ефективного виконання своїх обов’язків. Якщо працівник починає свій робочий день з правильними інструментами, які полегшують його роботу – він автоматично стає налаштованим на успіх.

 

№7 Надайте пріоритет здоров’ю

Здорові працівники дорівнює продуктивні працівниками – особливо ті, хто піклується про своє психічне здоров’я. Тому ви як керівник повинні завжди мотивувати працівників дбати про своє психічне здоров’я та піклуватися про себе.

 

Дозволяйте співробітникам робити 15-хвилинну «оздоровчу перерву» протягом дня, де вони могли б трішки прогулятися, звільнити голову від зайвих думок або навіть кілька хвилин помедитувати. Крім того, вам важливо показувати співробітникам, що ви дійсно піклуєтесь про них та їхнє психічне благополуччя.

 

№8 Винагороджуйте за якісну роботу

Роботодавці повинні встановити чіткі очікування щодо своїх очікувань від працівників і забезпечувати постійний зворотний зв’язок, щоб вони знали, чи вони на правильному шляху. Мотивуйте співробітників на високоякісну роботу, щоб вони могли зосередити свою продуктивність на цьому результаті. І не забувайте хвалити та винагороджувати за якісно виконану роботу. 

 

Отже, існує багато способів, за допомогою яких компанія може мотивувати співробітників бути більш продуктивними. 

 

А такі прості речі, як використання інструменту для обліку часу Yaware.TimeTracker і зменшення витрат часу, позитивно вплинуть на продуктивність, а самі працівники будуть вдячні за роботу в компанії, яка так піклується про них.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.