Сьогодні існує маса причин для стресу, що не можуть не вплинути на стан людей, а отже – і на якість їхньої роботи. 

 

Ось кілька стратегій управління стресом на робочому місці, впровадивши які, ви та ваші співробітники зможуть краще справлятися зі стресом на роботі та покращити свою продуктивність:

 

Працюйте над розвитком стосунків у команді

Хороші стосунки всередині команди допомагають людям розкриватися та ділитися деякими своїми хвилюваннями, емоціями та стресом.

 

Інколи, щоб хоч трохи зняти стрес, достатньо просто з кимось поділитись своїми переживаннями. Не кажучи вже про те, що інша людина може надати підтримку чи цінну пораду, що в результаті приведе до вирішення проблеми.

 

Впроваджуйте гнучкість

Гнучкість на робочому місці дає можливість працівникам вирішити деякі зі своїх проблем, а потім спокійно і більш продуктивно виконувати свою роботу. Наприклад, такий формат роботи дозволить працівникам починати роботу пізніше зазначеного часу чи працювати з дому. 

 

Впроваджуйте хороші інструменти для управління проєктами 

Дуже корисно використовувати в роботі інструменти для управління задачами, а також моніторингу робочого часу працівників. Так ви завжди будете бачити на якому етапі виконання завдання знаходяться ваші працівники та чи потрібна їм ваша допомога. Також хороші інструменти допоможуть вашим співробітникам працювати з комфортом і залишатися вмотивованими.

 

Будьте проти досконалості 

Досконалість змушує людей надмірно тиснути на себе, що користі не приносить. Тож, якщо ви керуєте командою, важливо завчасно підкреслити свої очікування щодо якості перед тими, хто звітує. Уникайте нереалістичних очікувань і переконайтеся, що ваші працівники розуміють, що ви не очікуєте щоразу 100% бездоганного виконання.

 

Якщо ви зможете налаштувати свою систему та проекти організовано, встановите чіткі очікування, будете належним чином управляти проектами та надасте своїм співробітникам потрібні інструменти для досягнення успіху – ваша команда однозначно досягне високих результатів.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.