Віддалена робота, враховуючи сьогоднішні події – найкращий варіант для багатьох працівників. І хоч такий формат роботи має великі переваги у порівнянні з роботою в офісі, деякі недоліки він також має:

  • Дистанційна робота може призвести до відчуття самотності та ізоляції, що може призвести до зниження продуктивності.

  • Дистанційна робота виключає можливість особистої співпраці, що ускладнює побудову відносин з колегами та клієнтами. Це у деякій мірі ускладнює надання зворотного зв'язку та допомогу працівникам у професійному розвитку.

  • Без структури традиційного офісного середовища віддаленим працівникам може бути складно залишатися організованими, мотивованими та продуктивними.

  • Робота з дому може бути сповнена відволікаючих факторів, таких як члени сім'ї, телевізор або домашні тварини, які можуть ускладнити зосередження на поточних завданнях.

Щоб дистанційні працівники виконували свою роботу більш ефективно та приносили користь компанії, необхідно знайти правильний підхід в організації такого формату роботи.

 

До вашої уваги топ 5 порад для продуктивної роботи віддалених працівників

  1. Налагодьте чітку комунікацію
    Переконайтеся, що всі знаходяться на одній сторінці в тому, що стосується комунікації. Проводьте регулярні відеозустрічі та переконайтеся, що всі мають доступ до одних і тих же інструментів для спілкування.

  2. Встановіть очікування
    Встановіть чіткі очікування для кожного віддаленого працівника, щоб кожен знав, що від нього очікується і як буде оцінюватися його робота.

  3. Створіть розклад
    Створіть графік, який працює для всіх віддалених працівників, щоб вони могли планувати свої робочі дні заздалегідь і знали, коли їм потрібно бути доступними для зустрічей або інших завдань.

  4. Використовуйте технології
    Використовуйте технології на свою користь, користуючись перевагами хмарних інструментів для співпраці, таких як Google Docs, Slack та інші, щоб всі залишалися на одній хвилі і були на зв'язку протягом усього робочого дня.

  5. Забезпечуйте зворотній зв'язок
    Регулярно надавайте віддаленим працівникам зворотній зв'язок, щоб вони знали, як у них йдуть справи і які сфери потребують вдосконалення. Це допоможе зміцнити почуття довіри між вами та членами вашої віддаленої команди, а також заохотить їх працювати якнайкраще.

 

А для ще більшої продуктивності – контролюйте всі ці процеси, встановивши Yaware.TimeTracker.

З Yaware ваша продуктивність зростає!
Спробуйте безкоштовно та переконайтеся у цьому самі!

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.