гнучкий графік

Конкуренти пропонують гнучкий графік. Ви розумієте, що ризикуєте втратити працівників, дотримуючись суворого розкладу, а й боїтеся дати більше свободи. Де гарантії, що зміни не вплинуть на ефективність і дисципліну.

Деякі зі співробітників могли б працювати за гнучким графіком без втрати показників. Але заради справедливості, змінювати розклад потрібно або всім, або нікому. Ну і контролювати роботу з 9:00 до 17:00 простіше, ніж в різний робочий час.

Як зрозуміти, чи готові співробітники і керівники до таких змін, і зберегти продуктивність роботи?

Добро чи зло?

Компанія Regus опитала 17 тис. підприємств з 80 країн. 60% респондентів вважають, що гнучкий графік обходиться роботодавцям дешевше, ніж фіксований час роботи.

Зараз ми говоримо про компанії, чия сфера діяльності дозволяє перевести працівників на гнучкий графік. Але, і вони не завжди дозволяють це.

«У мене часто хворіє дитина. І в дитячий сад не заведу, і вдома саму не залишу. На чергові прохання вихідного керівники косо дивляться, працювати вдома не дозволяють. У свого директора потрібно випросити гнучкий графік, а інша компанія сама його запропонувала. Як би мені не подобалася робота, довелося змінити компанію сім'я найважливіше.»

— Олена, менеджер відділу продажу.

Керівники бояться, що працівники підуть, якщо не дозволити гнучкий графік або будуть зловживати свободою. При відсутності чіткої системи обліку часу, люди розтягують робочі години, порушують дисципліну. На гнучкий розклад списують запізнення.

Створюється враження, що співробітники недопрацьовують, падає ефективність роботи й у керівника включається суперконтроль. Коментує Андрій, юрист агрохолдингу:

«У нашому відділі всі думають, що якщо ти працюєш вдома і за вільним графіком, то нічого не робиш. Мені неприємно, коли о 10:00 ранку у вівторок дзвонить керівник і питає: Ти спиш?»

Якщо в підпорядкуванні сотні людей і всі ходять по-різному графіку, керівнику доводиться витрачати багато часу на перевірку виконання завдань і доручень. А він міг би витрачати ці ресурси на стратегічні питання, а не на операційні. Але, віддай він весь вільний час на контроль гнучкого графіка, все одно залишаться сумніви в тому, чи дотримуються співробітники встановленого розкладу.

«Ми продаємо ІТ-продукт в США, Латинську Америку, країни Європи та Азії. Тому, графік відділу продажу підлаштований під часовий пояс їх клієнтів, відділ безпеки працює позмінно 3/3 по 24 години, бухгалтерія, юристи і кадровики з 9: 00-18:00. Як коректно вести облік відпрацьованого часу?»

— Андрій, керівник ІТ-компанії.

Гнучкий графік безплатний спосіб мотивації та утримання працівників в компанії

Часта причина, по якій роботодавці не дозволяють гнучкий графік думка про те, що вони не зможуть проконтролювати роботу. Але, і наявність працівника в офісі від дзвінка до дзвінка не гарантує продуктивність. Продуктивність гарантує тайм-трекер.

При будь-якому графіку роботодавець чекає, що співробітник відпрацьовує необхідну кількість годин. Достатньо встановити Yaware.TimeTracker на ПК і подивитися, наскільки виправдовуються ці очікування.

Налаштуйте цілодобовий моніторинг і програма автоматично підрахує кількість відпрацьованого часу.

гнучкий графік роботи

Також, ви можете включити запис активності тільки в будні дні, вказати час початку і закінчення роботи. Або продублювати оргсхему компанії в Yaware: створити групи працівників по відділах, призначити менеджера і налаштувати програму під групу.

Статистика зображається у звітах і дублюється в табель обліку робочого часу. Генерація даних для сотень користувачів займає кілька хвилин. Також Yaware.TimeTracker фіксує програми і сайти, використані в процесі роботи.

контроль гнучкого графіка

На підставі статистики Yaware.TimeTracker:

  • точно оцінюйте ефективність віддаленої роботи і гнучкого графіка;
  • ведіть автоматичний сумарний облік робочого часу;
  • дозволяйте працівникам обирати найбільш продуктивний час для роботи;
  • приймайте рішення про гнучкий графік, віддалену роботу, офісну або гібридну на підставі об'єктивних даних;
  • надавайте працівникам доступ до статистики: вони оцінять свої трудовитрати і спланують баланс часу між роботою та особистим життям;
  • запобігайте витоку конфіденційної інформації;
  • контролюйте виконання завдань і доручень при гнучкому графіку;
  • отримуйте більше лояльних працівників через здоровий баланс дім-робота;
  • ефективно керуйте поколінням Z  вони цінують свободу вибору.

Тримайте руку на пульсі компанії, працюючи за гнучким графіком

Керівник хоче бути впевненим в тому, що співробітник відпрацював належних 8 годин неважливо починаючи з 7:00 або 11:00. А також, наскільки продуктивно він витрачав цей час.

Yaware.TimeTracker задовольняє обидві умови. Встановлюйте програму на ПК працівників та налаштовуйте графік моніторингу. Найпростіше поставити цілодобовий 7 днів на тиждень і насолоджуватися, як кількість відпрацьованого часу автоматично фіксується по всій компанії.

Без старт/стоп таймера. Ви знаєте, коли кожен працівників прийшов на роботу і коли пішов, запізнився або перепрацював. Внесіть погодинну ставку і Yaware підрахує щоденну зарплату за кількість відпрацьованого часу.

Також фіксуються використані ресурси і діляться на категорії продуктивно/непродуктивно. Ви можете налаштувати програму так, що для маркетолога Facebook буде продуктивним, а для бухгалтера ні.

Вам подарунок — 14 днів безкоштовного повного доступу. Отримуйте похвилинні звіти діяльності працівників за комп'ютером вже через 15 хвилин після установки на ПК.

Забрати подарунок 

 

 

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.