понаднормова робота

Нещодавно я спілкувалася з подругою й о 22:00 годині вона сказала: «Мого чоловіка досі немає з роботи, я вже звикла, що він постійно затримується.»

Сергій співробітник ІТ-компанії в столиці. Невідомо, він сам займається трудоголізмом або керівник примушує, але факт залишається фактом певний відсоток людей постійно перепрацьовує.

Перше світове дослідження смертей, пов'язаних понаднормовою роботою

З 2016 ВООЗ провела першу глобальну оцінку хвороб і травм, пов'язаних з роботою. За результатами:

  • у всьому світі 488 мільйонів людей працювали понад 55 годин/тиждень;
  • перепрацювання і викликані ними захворювання стали причиною смерті 745 тис. осіб;
  • довгий робочий день збільшує ризик виникнення інсульту на 35%, а смерті від серцевих хвороб на 17%.

Під час коронавірусу кількість робочих годин зросла ще на 10%. Як заявив генеральний директор ВООЗ:

«Віддалена робота часто стирає межі між професійним та особистим … Ніяка робота не вартує ризику інсульту або серцевого нападу. Уряд, роботодавці та працівники повинні спільно прийти до обмежень для захисту здоров'я персоналу. »

Понаднормова робота знижує продуктивність

У тому, що співробітники часто перепрацьовують винна психологія. Вони подовжують робочі дні з-за амбіцій, жадібності, почуття провини, гордості, тяги до короткострокових винагород або бажання довести керівнику, що вони важливі.

Ви, як менеджер, запитайте себе: «Понаднормова робота дійсно приносить результат компанії?»

Існує велика кількість досліджень, які показують, що незалежно від причини перепрацювання, перевтома не допомагає. В одному із них, менеджери не змогли відрізнити співробітників, які насправді працювали по 80 годин в тиждень, і тих, хто удавав, що працює.

Овертайми не просто нейтральні вони шкодять людям і компаніям. Адже стрес, пов'язаний з перевтомою, призводить до різного роду проблем зі здоров'ям: порушення сну, депресії, пияцтва, діабету, погіршення пам'яті та хвороб серця.

Звичайно, це погано само по собі. Але понаднормова робота також вбиває прибуток компанії гроші йдуть на оплату прогулів, плинності кадрів та лікарняних.

Навіть якщо працівнику подобається його робота і він трудоголік за характером, все одно він має більше шансів припуститися помилки. Чим довше персонал працює, тим більше він втрачає загальну картину і продуктивність. Він виконує завдання з думками про відпочинок.

Сервіси для контролю понаднормової роботи: які є і які підійдуть вашій компанії?

«Коли я влаштовувалася на роботу, то вперше побачила в договорі пункт про овертайми. Було сказано, що працівнику, який затримався на роботі, дозволено приходити пізніше за наступний день. »  Ольга, маркетолог ІТ-компанії.

Після всіх досліджень вам, ймовірно, захочеться тримати під наглядом надробочі години. Це можна реалізувати за допомогою табеля, де працівник буде записувати час приходу і виходу з роботи. Також, підійдуть СКД системи вони автоматично фіксують тривалість перебування в офісі.

Але, є суттєві недоліки цих методів:

  • В ручному табелі працівник може записати що завгодно, і керівник буде сумніватися в правдивості цих даних.
  • СКД підходять тільки для офісних співробітників, а що робити з віддаленими, у яких вищий відсоток понаднормової роботи?
  • Хочеться знати, що персонал був продуктивним протягом дня, а не просиджував штани й рівно о 18:00 вийшов з офісу.

У більшості випадків ці недоліки вирішують тайм-трекери, які як Yaware. Програма встановлюється на ПК співробітників і автоматично фіксує час початку і закінчення роботи.

понаднормова робота перепрацюванняЩоб відстежувати понаднормову роботу, вам необхідно налаштувати трекер під свій графік. Після цього, дані про те, що персонал працює після зазначеного часу потрапляють у звіт.графік роботи

Для великих компаній, можна налаштувати різні рівні доступу. Тоді, кожен керівник відділу бачитиме статистику своїх підопічних і вчасно помітить овертайми.

Якщо працівники на погодинній ставці, то потрібно просто вказати її в Yaware і програма буде автоматично розраховувати зарплату за понаднормові години.

Зручно? Але це ще не все!
Подивіться всі функції Yaware.TimeTracker.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.