працівники досягають цілі

Забезпечити продуктивну та щасливу роботу команди під час віддаленої роботи — завдання не з легких. Та все більше компаній запроваджують гнучку робочу політику, попит на рішення для віддаленої роботи продовжує зростати. Існує безліч способів керування віддаленими працівниками — потрібно тільки знати, де їх шукати. Ті, хто найбільш ефективно управляє віртуальними командами, можуть оптимізувати внутрішні процеси та запобігти збоям у комунікації. Це впливає на підвищення рівня щастя співробітників та покращення результатів бізнесу. Ось 10 способів управління віддаленою командою, щоб вона найкраще працювала над стратегічними цілями вашої компанії.

Збудуйте міцний фундамент довіри та спілкування

Перш ніж думати про управління працівниками, необхідно створити міцний фундамент довіри та спілкування. Коли члени команди почуваються комфортно, вони охочіше говорять про проблеми та відчувають підтримку як з боку менеджерів, так і з боку колег. Це фундамент, на якому будується решта успішних стратегій віддаленого управління. Якщо цей фундамент ще не закладений, можливо, варто відступити на крок назад і подумати, чи підходять члени вашої команди для такого типу робочого середовища.

Впроваджуйте прозорі робочі інструменти

Якщо ваші дистанційні працівники не бачать один одного, вони не зможуть створити ту атмосферу товариства, яка виникає при спільній роботі в одному офісі. На щастя, існує низка способів, які допоможуть вам підтримувати зв'язок між працівниками. Почніть зі створення командного чату, щоб полегшити щоденне спілкування та співпрацю. Варто підібрати зручне програмне забезпечення для відеоконференцій, щоб допомогти вашій команді почуватися згуртованішою. Розгляньте такі інструменти, як програмне забезпечення для спільного управління проєктами, щоб залишатися організованими та не відставати від графіка роботи. Прості у використанні програми, такі як Yaware TimeTracker, дозволяють зберегти графік виконання проєктів та звести до мінімуму нерозуміння в обліку робочого часу та оплати праці.

Слідкуйте за продуктивністю віддалених співробітників

Вам потрібно зрозуміти, як кожен член команди працює найкраще. Почніть з вивчення стилів роботи та проблем з продуктивністю працівників. Створіть план, що враховує ці переваги, не забувайте про терміни виконання проєкту. Ви також можете використовувати програму для обліку робочого часу, наприклад, Yaware TimeTracker, щоб відстежувати, як члени вашої команди проводять свій час. Це допоможе вам скоригувати їхнє робоче навантаження і забезпечити постійну продуктивність.

Відзначайте досягнення та підтримуйте моральний дух

Усім подобається усвідомлювати, що добре попрацювали, але керівникам не завжди легко це визнати, коли всі працюють віддалено. Хоча ви можете відзначати дні народження та свята членів команди у груповому чаті, вам, швидше за все, захочеться зробити визнання особистішим. Ви можете використовувати відеоконференцію або віртуальні привітання. Або виділіть час щотижня для особливої ​​віртуальної зустрічі, де члени команди можуть поділитися тим, над чим вони працюють, і відзначити успіхи один одного.

Підведення підсумків

Віддалена робота може створити реальні проблеми для менеджерів, які хочуть зберегти продуктивність та залученість команди. За допомогою правильних інструментів, чіткого плану дій та творчого підходу ви зможете подолати ці труднощі та допомогти своїй віддаленій команді досягти виняткових результатів. Для цього необхідно:

  • створити міцний фундамент довіри та спілкування;
  • встановити прозорі робочі інструменти;
  • відстежувати продуктивність віддалених співробітників;
  • відзначати досягнення та підтримувати моральний дух;
  • потім підбити підсумки, проаналізувавши, як ви можете удосконалюватися як менеджер.
Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.