Стартапи, тайм-менеджмент, тайм-трекінг.. Сенс цих слів об'єднує одне – підвищення ефективності за рахунок усунення зайвих дій, витрат та марнотратства, що робить компанію більш прибутковою.

Який керівник не хотів би цього для своєї компанії?

Проте ми хочемо поділитися з вами 2-ма основними причинами, чому відстеження часу може бути неприємним. Кожен керівник проекту, який замислюється над впровадженням тайм-трекінгу, повинен переглянути їх і приділити трохи часу для роздумів.

 

  • Відстеження часу відволікає увагу

Багато працівників витрачають занадто багато часу на відстеження своєї роботи. Вони стверджують, що це не тому, що вони погано це роблять або щось подібне. Просто є так багато інших речей, які потрібно зробити! І намагання все встигнути може стати величезним тягарем для вашого часу та розумової енергії.

Також моніторинг робочого часу може дещо відволікати від поточних завдань. Погодьтеся, що вас дратуватиме, якщо ви будете записувати всі робочі години вручну в паперовий табель або в систему? 

Але! Ідея хронометражу не в тому, щоб відволікати когось від роботи. Якщо ви правильно відстежуєте час, цього не станеться. Насправді, причиною того, що ви відчуваєте, що відволікаєтеся, може бути те, що ви просто використовуєте неправильне програмне забезпечення.

Якщо ви використовуєте програмне забезпечення для автоматичного обліку робочого часу, проблема вирішується. Управління часом стає простішим, співробітники просто витрачають свій час на свої завдання, а програма відстежує їх час автоматично.

Yaware.TimeTracker – чудове рішення такої проблеми!

 

  • Облік робочого часу – поганий мотиватор

Люди потребують свободи у своїх завданнях та проектах, щоб відчувати себе вмотивованими. Вони не люблять, коли за ними спостерігають і контролюють. Вони хочуть, щоб їм довіряли. 

Але! Чи правильно ми розуміємо свободу? Якщо в більшості компаній робочий день починається о 9 ранку і закінчується о 5 вечора, співробітники проводять цей час в офісах або за комп'ютерами вдома, чи не так? Де тут свобода?

Завдяки системі обліку робочого часу ви можете перейти на гнучкий графік роботи і дозволити своїм співробітникам працювати тоді, коли їм зручно. Звичайно, якщо їм не потрібно бути на зустрічах або розмовляти з клієнтами.

Автоматизований облік робочого часу також дозволить менеджерам перестати постійно запитувати про статус проектів. Вони зможуть перевірити його в програмі, таким чином заощаджуючи свій час і час всієї команди. Жоден співробітник не почуватиметься допитуваним.

 

Отже, чому тайм-трекінг – це погано? Неправильне питання!
Правильне: коли тайм-трекінг – це погано?


Все просто. Коли співробітники відстежують свій час вручну за допомогою таблиць Excel, використовуючи неправильні системи, встановлені менеджерами проектів, це не має сенсу.

Якщо ви будете використовувати хороше програмне забезпечення для обліку робочого часу, наприклад, таке як Yaware.TimeTracker, ви не зіштовхнетеся з жодними проблемами. Тільки рішення!

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.