Сьогодні робота з дому стала більш поширеною, ніж будь-коли раніше. Такий формат роботи може здатися мрією – працювати, не виходячи з дому, п’ючи смачну каву з улюбленої чашки і в піжамі. Проте в таких умовах залишатися вмотивованим і продуктивним може бути непросто. Відволікаючі фактори, відсутність структури та брак соціальної взаємодії можуть дещо ускладнити роботу. Однак є способи подолати ці виклики і залишатися вмотивованим, працюючи з дому. 

 

Пропонуємо вам 8 способів залишатися вмотивованими:

 

1. Створіть робочий простір

В офісі все розмежовано і створено з певною метою. Як тільки заходиш в офіс, відразу відчуваєш, що це місце для роботи.

Коли ви працюєте вдома, ви можете контролювати своє домашнє робоче місце. Тож створіть свій власний робочий простір, щоб ви відчували себе як у справжньому офісі. Для цього приберіть всі відволікаючі зайві предмети і зробіть простір цілісним. 

 

2. Створіть графік роботи з дому

Це особливо важливо для тих людей, які не прив'язані до певних годин дня. У вас може бути безліч проєктів, які потрібно виконати, і ви можете працювати хоч вранці, хоч вночі. 

Ось тут і з'являється графік. Складіть його, поставивши собі наступні питання: О котрій годині ви починаєте роботу? Коли ви збираєтеся обідати? Коли плануєте робити перерви? 

Дуже добре такий графік написати від руки і тримати перед очима. Таким чином, ви завжди зможете бачити його і нагадувати собі про заплановане. Та пам’ятайте, що важливо не тільки скласти графік, а й дотримуватися його. 

 

3. Складіть список справ на день

Нарівні з робочим графіком і в поєднанні з ним, список справ має вирішальне значення. Підхід до дня з невизначеним планом може призвести до хаосу і невизначеності. Тож день потрібно просто починати за планом. 

Ось тут і з'являється список справ, але не тільки сам список, а ще й ритуал, який ми з ним створюємо Такий підхід дозволяє досягти успіху.

 

4. Керуйте своїм робочим навантаженням

Не намагайтеся перевантажувати себе! Розклад і план на день допоможуть уникнути цієї проблеми, але важливо розуміти, що робота є щоденною, і якщо ви не закінчили щось сьогодні (чого не потрібно було робити сьогодні), то є ще завтра.

Перевантаження робочими завданнями може призвести до того, що ви відчуєте себе пригніченим і врешті-решт втратите мотивацію. 

 

5. Не відволікайтеся на соціальні мережі 

Працюючи вдома, телефон краще відкласти або хоча б поставити на беззвучний режим. Переконайтеся, що ви не будете отримувати жодних сповіщень протягом робочого дня.

Також ніколи не відкривайте на своєму ноутбуці зайвих вкладок чи вікон. Це особливо важливо, якщо ви постійно працюєте за ноутбуком, і відволікаючі фактори знаходяться на відстані одного клацання мишею. Дотримуючись цих рекомендацій, ваша щоденна концентрація не буде порушена.

 

6. Робіть регулярні перерви

Перерва – це можливість очистити свій розум і відійти від справ. Постійно бути перед екраном комп'ютера шкідливо для здоров'я.

Можливість періодично відволіктися від роботи на 15-20 хвилин дозволяє розслабитися, не втрачаючи повністю фокус на роботі. Адже ваше психічне здоров'я має вирішальне значення.

 

7. Створіть межу між роботою та особистим життям

Не маючи кордонів, ви ризикуєте, що ваша робота дуже легко перетече в особисте життя. Ви можете закінчити робочий день, сідаючи за вечерю, а ваш телефон засвітиться від електронного листа.

І якщо ви відповісте на цей електронний лист, ви дозволите робочому життю проникнути у ваше особисте, що призведе до відчуття незахищеності і стресу. Тож встановити ці межі – надважливо. 

 

8. Відпочивайте!

Коли ваш дім є одночасно і робочим місцем, може бути важко знайти час для себе, але це один з найважливіших аспектів роботи з дому. Переконайтеся, що у вас є час на перерви, і переконайтеся, що у вас є час, щоб по-справжньому відпочити.

Насолоджуйтесь життям. Життя проходить вдома, і не варто витрачати його на турботи про роботу. Спосіб бути мотивованим кожен день – пам'ятати, що ви працюєте для того, щоб мати час для своїх особистих цілей і здоров'я.

 

І, якщо у питанні, як організувати свій робочий простір, ви можете покластися тільки на себе, то в утриманні балансу між роботою та особистим життям, блокуванні відволікаючих факторів і моніторингу робочого часу – вам може допомогти Yaware.TimeTracker

 

Yaware – це простий і зручний тайм-трекер для команд будь-якого розміру і структури, розроблений спеціально для моніторингу робочого часу, підвищення продуктивності і покращення результатів.

 

З його допомогою ви можете дізнатися:

  • який час доби є найпродуктивнішим для вас чи ваших працівників;
  • які ресурси співробітники використовують для виконання конкретного завдання;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає співробітників і заважає їм рухатися вперед.

 

До того ж, Yaware пропонує 14 днів безкоштовного користування програмою, щоб ви могли відчути її функціональність у повній мірі!

 

Використовуйте тільки хороше програмне забезпечення для моніторингу часу, і ви не зіткнетеся з жодними проблемами!

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.