Графік роботи з 9:00 до 18:00 дедалі більше відходить у минуле. Можливо, раніше було не так, але сьогодні ми навчилися ліпше розуміти зв'язок між роботою та здоров'ям. У нас зросло усвідомлення того, яке місце особисте життя має посідати в повсякденності. Термін «баланс між роботою та особистим життям» говорить сам за себе – він означає почуття гармонії між роботою та родинним життям, відсутність конфлікту між ними. Наприклад, якщо виникає потреба працювати понаднормово, це може спричинити конфлікт між особистим життям і роботою, за якого ви не зможете належним чином виконувати свої обов'язки ані вдома, ані на роботі. Тоді і порушується баланс між роботою та особистим життям.

 

Досягти здорового балансу між роботою та особистим життям дуже важливо і в однаковій мірі залежить від особистого ставлення та правильних дій. Тож ми підготували рекомендації, які допоможуть вам і вашому колективу досягти гармонії у цьому питанні.

 

Рекомендації для досягнення балансу між роботою та особистим життям

 

Дізнайтеся цінність балансу

Ви можете бути здивовані тим, що якісний баланс між роботою та особистим життям є однією з речей, яких люди прагнуть найбільше. Згідно з одним із досліджень, працівники готові погодитися на меншу зарплатню, якби їм запропонували роботу в  компанії з більш людяним ставленням до кадрів. Посування на другий план особистих обставин – це суттєва поступка. Менше з тим, це чіткий показник того, що люди перестали сприймати роботу як найголовнішу справу свого життя, а розглядають її лише як засіб досягнення певного рівня життя. Що це означає для вас і вашого колективу? Вашим колегам слід знати, що ви дбаєте про їхні інтереси не лише на роботі, але й вдома.

 

Припиніть називати це «балансом»

Дедалі популярнішим стає погляд на проблему конфлікту між роботою та особистим життям, що краще припинити сприймати його як крихкий баланс, а натомість сприймати його як життя в цілому. Наприклад, не думайте, що надсилання кількох робочих електронних листів у вихідні автоматично позбавляє ваші вихідні статусу «вільного часу». Так само не думайте, що перерва під час робочого дня означає, що ви не працюєте.

 

Керуйте своїм часом та енергією

Робочий день – це більше, ніж години, проведені за робочим столом. Спробуйте новий підхід до виконання робочих завдань. Можливо, варто почати створювати списки справ. Якщо ви керівник або менеджер, дайте своїй команді свободу в застосуванні різних методів роботи й керування завданнями. Наша енергійність природно досягає піку та падає протягом дня ⁠– не очікуйте від своїх колег, що вони постійно демонструватимуть високий рівень продуктивності праці. Завдяки цьому ви відчуватимете себе менш напруженими й більш енергійними та зможете по максимуму використовувати позаробочий час.

 

У керуванні часом вам допоможе Yaware.TimeTracker – це рішення для моніторингу співробітників, що покликане допомогти компаніям підвищити продуктивність праці та досягти кращих результатів.

Його потужні функції дозволяють працівникам використовувати інструменти, необхідні для якісного виконання своєї роботи, не порушуючи при цьому їхні особисті кордони. Yaware дозволяє менеджерам бачити, над чим працюють їхні команди, залишатися на зв'язку зі своїми працівниками, допомагати їм у разі потреби та не допускати понаднормової роботи. 

Спробуйте Yaware.TimeTracker безкоштовно прямо зараз, щоб підвищити ефективність вашого бізнесу на 20% вже протягом першого місяця використання!

 

Плануйте очікування

Планування робочого тижня наперед допоможе вам визначити час, який ви можете присвятити особистому життю. Наприклад, якщо ви плануєте щотижня працювати на межі своїх можливостей, це може призвести до невдач, розчарувань та емоційного вигорання. Установіть для себе більш реалістичні очікування, щоб мати більше збалансованої енергії як для роботи, так і для особистого життя.

Чим раніше сплануєте вихідний – тим краще, навіть якщо вважаєте, що вам він не потрібний. Робіть це регулярно.

 

Слідкуйте за своїм простором 

Незалежно від того, працюєте ви вдома чи в офісі, потрібно зважати на те, що вас оточує. У вас може не бути можливості впливати на дизайн офісу, але ви можете робити все можливе, щоб ваша робоча зона була чистою та охайною⁠. Так само, повертаючись додому, ви маєте відчувати себе в місці, де можна розслабитися та знизити рівень стресу. Не тримайте в голові робочі документи і не перевіряйте постійно робочу електронну пошту на телефоні. Якщо ви працюєте вдома як фрілансер, постарайтеся обмежити свій офісний простір кімнатою або робочим столом, які ви можете залишити наприкінці робочого дня.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.