Якщо ви вже повертаєтесь до роботи з офісу, або навіть тільки плануєте – ця стаття точно для вас. 

 

Ми підготувала кілька важливих порад, які допоможуть плавно повернутися до офісу. Ось вони:

  1. Складіть новий розклад дня

Більше ви не зможете прокидатися о 8:59, щоб відкрити ноутбук і вже о 9:00 “бути в офісі”. На зміну цьому прийдуть ранкові ритуали та дорога до офісу, що може зайняти досить багато часу. Тож будьте готові, що тепер доведеться прокидатися раніше. Це непросто, тому ми рекомендуємо розпочати цю процедуру хоча б за тиждень до повернення в офіс.

 

  1. Дайте собі та співробітникам час на адаптацію 

Якщо ви працювали повністю віддалено – час на адаптацію просто необхідний. Ритм дня, навколишнє середовище, перерви, зустрічі – багато чого буде іншим.

 

І це ок. Ви не повинні очікувати, що ви будете продуктивними на всі 100% із самого початку, і ви не повинні очікувати цього від своїх колег. Може бути, що деякі люди будуть дещо незадоволені новим, а точніше старим форматом роботи, тож терпінням треба запастися. Разом з тим, не соромтеся відкрито обговорювати поради щодо повернення в офіс. Так ви можете виявити, що у ваших колег також є кілька цікавих способів впоратися з новою реальністю. 

 

  1. Створіть комфортний робочий простір

Наскільки це дозволяє політика компанії, ви повинні створити свій робочий простір так, як вам подобається, щоб вам було комфортно працювати і швидше адаптуватися. Зрештою, ви будете проводити багато годин за своїм робочим столом, і якщо перетворити його на свій маленький “дім далеко від дому”, це може творити чудеса для вашої продуктивності і самопочуття на робочому місці.

 

  1. Сфокусуйтеся на позитиві

Повернення до офісу також приносить позитив, адже в офісі:

  • ви можете спілкуватися з колегами та допомагати боротися з почуттям ізоляції, яке це траплялося при роботі з дому;
  • мозкові штурми більш захоплюючі, а допомога більш доступна;
  • допомагає встановити чіткі межі між роботою та домом – робочі завдання лишаються за дверима, в офісі; 
  • часто краще оснащення – додатковий монітор, зручніше крісло, велика кількість потрібних канцтоварів тощо, а це також може покращити ваші повсякденні умови роботи. 

 

  1. Слідкуйте за моделями своєї продуктивності

Повернувшись до офісу, продуктивність працівників дещо зміниться. Незалежно від того, чи це пов’язано з новим розкладом, чи з іншими факторами, вам потрібно буде скорегувати роботу команди так, щоб не відставати від плану проєкту. 

 

Використовуючи спеціальне програмне забезпечення для моніторингу часу, таке як Yaware.TimeTracker, ви можете побачити:

  • який час доби є найпродуктивнішим для вас та працівників;
  • які ресурси співробітники використовують для виконання конкретного завдання;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає і заважає рухатися вперед.

 

Ви можете використовувати цю інформацію, аби краще зрозуміти, як максимально ефективно використовувати години, які ви проводите в офісі разом з колегами.

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Реєструйтесь просто зараз

До того ж, Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі!

 

Тривога часто страшніша за реальність, тому будьте відкриті, і незабаром ви навчитеся цінувати переваги роботи пліч-о-пліч зі своєю командою. Прото дотримуючись порад щодо повернення до роботи з офісу, згаданих у цій статті, ви зможете максимально використати можливість та повернутися до продуктивної роботи.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.