Багатьом людям буває важко впоратися з масштабними завданнями та великими проектами.

 

Наявність можливостей, часу та необхідних навичок для виконання роботи – мають вирішальне значення, але і цього часто недостатньо.

 

Ми не можемо дати рецепт успіху, але проаналізувавши деякі фактори, які вплинули на досягнення результатів у минулому – можемо порадити прості, але дієві кроки, які допоможуть вам у майбутньому.

 

Складіть план

Коли мова йде про великі проекти, найперше, що потрібно зробити – це скласти план. Адже чітке визначення цілей та організованість – перший крок на шляху до успіху. 

 

План повинен бути конкретним, відповідаючи на питання: як ви маєте підійти до проекту, коли почати роботу над ним, як завершити його, коли і де це потрібно зробити. 

 

Також пам’ятайте, що план важливо не тільки скласти, а й дотримуватися його.

 

Розділіть проект на частини

Відомо, що більшість людей працюють краще при меншому тиску і з більш керованими робочими навантаженнями. Тож ділити великі завдання на більш дрібні – одна з найкращих речей, які ви можете зробити. Такий підхід допоможе зробити завдання простішими і тоді більш ймовірно, що ви виконаєте роботу належним чином. 

 

До того ж, досягнення менших цілей або етапів, пов'язаних з великою задачею, допоможе зберегти мотивацію. 

 

Почніть з легшого

Більшість проектів складаються з дрібніших завдань з різними рівнями складності. Проте, коли люди бачать перед собою складне завдання, іноді закінчують роботу над проектом. Тож спробуйте налаштувати робочий процес так, щоб ви могли почати з менш складного завдання. 

 

Це дозволятиме повертатися до проекту з легкістю, не відриваючись від нього. 

 

А коли ви закінчите роботу більш складним завданням, це може викликати почуття виконаного обов'язку.

 

Винагороджуйте себе

Візьміть за правило винагороджувати себе за досягнення, навіть якщо вони невеликі – це стане позитивним підкріпленням ваших зусиль. 

 

Також ви можете безпосередньо зв'язати винагороду зі своєю роботою. Наприклад, можете собі дозволити іноді робити перерви від виконання завдань, до яких особливо низька мотивація.

 

Практикуйте зміни діяльності

Неважливо, як ви працюєте – фізично чи розумово, у будь-якому випадку час від часу можете втомитися або застрягти. 

 

Коли це станеться, подумайте про повну зміну діяльності – вийдіть прогулятися на свіжому повітрі, пограйте на музичному інструменті або ж почитайте книгу.

 

Якщо у вас недостатньо творчих або інтелектуальних ресурсів – це повинно не тільки зарядити вас, але й надихнути.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.