Час – це дохід. Зростання вашого бізнесу залежить від того, як ваші співробітники витрачають свій робочий час. Тож дуже важливо вести моніторинг робочого часу працівників, тим більше, що на сьогоднішній день існує для цього багато інструментів. Ці інструменти дозволяють краще розподіляти час, підвищувати продуктивність і досягати поставлених цілей. 

 

Тож давайте розглянемо важливі переваги інструментів для моніторингу часу та їх вплив на особистий та професійний розвиток.

 

1. Ручне ведення часу  

Це один із найпростіших способів вести моніторинг робочих годин співробітників для стартапів і малих підприємств. Дотримання ручного ведення часу та розрахунку відпустки, заробітної плати тощо без проблем, якщо у вас лише кілька працівників.

 

Проте, коли ваша компанія росте, ручка та папір стають неефективними для збереження всіх даних. У цьому процесі ви можете зіткнутися з незручностями.

 

Швидше за все, згодом ви отримаєте гори паперів і реєстрових книг, і вам буде важко вести всі записи. Це може зробити можливим маніпулювання інформацією та вчинення помилок, які призведуть до неправильного нарахування заробітної плати тощо.

 

2. Електронні таблиці 

Моніторинг робочого часу має економити час, а не навпаки, тож електронні таблиці стали більш популярними. Моніторинг часу Google Sheets і Microsoft Excel є найпопулярнішими електронними таблицями, де співробітники можуть вводити час початку та закінчення робочого дня.

 

Проте і тут ви можете зіткнутися з деякими обмеженнями:

  • ви не можете отримати на 100% точні дані, адже співробітники вручну заповнюють таблиці, що збільшує ймовірність допускання помилок; 
  • цей метод не підходить для розрахунку робочого часу команд, оскільки кожен звіт може виконувати один працівник; 
  • моніторинг часу за допомогою електронних таблиць добре підходить для невеликих команд, він не підходить для великих підприємств. 

 

3. Інструменти для моніторингу часу

Однією з головних переваг інструментів для моніторингу часу є можливість зберігати цей цінний ресурс. Це стосується як робочої діяльності, так і особистого життя. За допомогою таких інструментів, як програми для обліку часу, люди можуть точно визначити, на що витрачається їхній час і де можна заощадити час, уникнути зайвих затрат.

 

Ще однією важливою перевагою інструментів для моніторингу часу є можливість підвищити продуктивність. Коли ви знаєте, на що саме йде ваш час, ви можете ефективніше планувати свої завдання і робити пріоритети. Моніторинг часу допомагає уникнути розсіювання сил і уваги на менш важливі справи, спрямовуючи їх на важливі завдання. 

 

В кожного з вищезгаданих методів є свої недоліки і цей метод не є винятком:

 

  • Багато співробітників бояться бути відстеженими та мають проблеми з конфіденційністю. Якщо вони не бажають використовувати програми для моніторингу часу, це призводить до зниження продуктивності.
  • Оскільки на ринку є тисячі програм для моніторингу робочого часу, знайти найкращий варіант для вашої компанії складно.
  • Він найбільше підходить для настільних робіт. Якщо у вас мобільна команда, потрібно більше.

 

Для того, щоб впровадження програми для моніторингу часу пройшло добре, треба:

  1. підготувати співробітників до впровадження нового програмного забезпечення в їхню роботу;
  2. знайти дійсно хороше програмне забезпечення.

 

З 2-м пунктом ми можемо допомогти вам вже зараз. Спробуйте Yaware.TimeTracker – це простий і зручний інструмент для команд будь-якого розміру та структури, розроблений спеціально для підвищення продуктивності.

 

З його допомогою ви дізнаєтесь:

  • який час доби є найпродуктивнішим для працівників;
  • які ресурси співробітники використовують для виконання конкретного завдання;
  • скільки часу витрачається на виконання завдання;
  • коли виникають труднощі у виконанні завдання і потрібна допомога;
  • що відволікає співробітників і заважає їм рухатися вперед.

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Зареєструйтесь просто зараз

Більше того, Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі!

 

Висновок

Оцінка відстеження годин роботи співробітників є фантастичною. Кожен метод, від ручки та паперу до додатків, життєво важливий у моніторингу та управлінні працівниками.

 

Якщо у вас є розподілена команда, що складається з офісних, віддалених і виїзних співробітників, Yaware.TimeTracker може найкраще підійти для вас.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.