Хоча сьогодні системи моніторингу робочого часу працівників доволі поширені, у користувачів все одно залишається маса питань. Тож у цій статті ми підготували відповіді на найпоширеніші запитання. 

  • Що таке система моніторингу роботи працівників?

Система моніторингу робочого часу співробітників – це інструмент, який допомагає компаніям вести облік та оцінювати продуктивність і ефективність своїх працівників. Система збирає дані про роботу співробітників за допомогою різних методів, включаючи моніторинг часу, рівень виконання завдань і метрики ефективності. Потім ці дані аналізуються, щоб виявити сфери, в яких працівники досягають успіху, і сфери, в яких вони потребують вдосконалення.

  • Які переваги системи моніторингу працівників? 

До вашої уваги основні переваги системи моніторингу:

 

Підвищення продуктивності

Однією з найважливіших переваг системи моніторингу співробітників є підвищення продуктивності. Ведучи облік часу співробітників, менеджери можуть виявити сфери, де працівники можуть дарма витрачати час, працювати неефективно. Ця інформація може бути використана для внесення змін і підвищення загальної продуктивності.

 

Ефективніше управління часом

За допомогою інструменту для моніторингу співробітників менеджери можуть моніторити час, витрачений на виконання конкретних завдань і проектів. Ця інформація корисна для виявлення проблемних моментів, що вимагають допомоги у вирішенні, а також для внесення коректив і покращення загального тайм-менеджменту.

Покращення підзвітності працівників
Також системи моніторингу працівників можуть покращити їхню підзвітність. Таким чином і менеджери, і самі працівники будуть впевнені, що вони досягають поставлених цілей і завдань. 

  • Як підготувати працівників до впровадження програмного забезпечення для моніторингу їхньої роботи?

  1. Зберіть керівників середньої ланки і поясніть їм переваги системи моніторингу та причини її введення. 
  2. Зберіть разом з керівниками всіх працівників та повідомте про введення програми продуктивності часу. Поясніть, яким чином відбуватиметься моніторинг та надайте відповіді на питання працівників. 
  3. Надішліть інструкції-нагадування всім працівникам на пошту. В листі необхідно зазначити дату початку моніторингу та правила його проведення.
  4. Регулярно збирайте зворотній зв’язок щодо розширення переліку можливих дій, аби робота співробітників стала ще ефективнішою. 

  • Чи безпечна система моніторингу роботи працівників?

Порушення конфіденційності та безпеки – одне з головних побоювань кожного керівника при виборі інструментарію для моніторингу. Тому, розробники регулярно змагаються в тому, хто дасть більше і підвищують захист програм різними способами:

  • зберігають дані на хмарних серверах;
  • використовують багаторазове SSL-шифрування;
  • щодня створюють копії даних;
  • розміщують інформацію на хостингах, які забезпечують надійність на рівні 99,9%.

Найкраще провести дослідження, почитати відгуки інших користувачів і вибирати зі списку популярних систем моніторингу працівників. Так ви будете впевнені в тому, що вони безпечні і не є замаскованими вірусами.

 

Спробуйте Yaware.TimeTracker – програмне забезпечення для управління часом, розроблене спеціально, щоб допомогти компаніям і приватним особам керувати своїм часом ефективніше. Це інноваційний інструмент, який надає ряд функцій, що допоможуть проводити моніторинг часу працівників, витраченого на виконання завдань, аналізувати продуктивність і підвищувати її. 

 

До того ж, Yaware пропонує 14 днів безкоштовного користування програмою, щоб ви могли відчути її функціональність в повній мірі! 

  • Яке рішення краще обрати: хмарне чи локальне? 

Тип рішення залежить від цілей вашого бізнесу, і часто компанії пропонують обидва варіанти. Використовуючи локальне рішення, ви розміщуєте програмне забезпечення і дані, які воно збирає, на своєму власному сервері. Це означає, що ви зможете зберігати їх стільки, скільки хочете. Воно підходить для великих компаній, але процес налаштування триває довше довше, ніж налаштування хмарного сервісу.

Тоді як SaaS-рішенням простіше управляти, воно швидше розгортається і вам не потрібно мати сервер для зберігання всіх ваших даних. Ви довіряєте тому рівню безпеки, який пропонує компанія-розробник.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.