Наскільки працівник отримає користь від інструментів моніторингу, залежить від того, який конкретний інструмент ви використовуєте. Наприклад, за допомогою Yaware.TimeTracker керівники та співробітники можуть відстежувати власну відвідуваність, рівень продуктивності та ефективності. В результаті, моніторинг робочого часу працівників має ряд переваг, серед яких:

 

  • Баланс між роботою та особистим життям

Віддалена робота може швидко зруйнувати межі між роботою та особистим життям. Перевірка електронної пошти в неробочий час або швидке виконання завдання пізно ввечері – це звичайні речі, які негативно впливають на самопочуття працівників і збільшують ймовірність вигорання. Програми для моніторингу робочого часу дозволяють як керівникам, так і співробітникам відстежувати свої щоденні робочі години, щоб уникнути перевтоми. 

 

  • Особисте вдосконалення

Yaware.TimeTracker відстежує, на що саме працівниками витрачається час і наскільки продуктивно. Переглядаючи ці дані, ваші співробітники можуть оцінити власну продуктивність. У свою чергу, вони можуть оптимізувати свій робочий день, наприклад, зосередившись на глибокій роботі в періоди, коли вони найбільш продуктивні, або виявивши шкідливі робочі звички та вживаючи профілактичних заходів для покращення своєї продуктивності. 

 

  • Огляд ефективності на основі даних

Наявність доступу до даних про продуктивність працівників дозволяє більш об’єктивно оцінити їхню ефективність при обговореннях з відділом кадрів. Адже показники продуктивності можуть прямо вказувати на те, як справи у працівників, показувати, як вони проводять робочий час тощо. 

 

Хочете почати використовувати Yaware.TimeTracker? Реєструйтесь

Yaware пропонує користування програмою 14 днів безкоштовно, щоб ви могли відчути її функціонал в повній мірі!

 

Як правильно моніторити робочий час співробітників? 

Почніть практикувати повну прозорість. Якщо ви виконаєте 3 наступні кроки, швидше за все, ваша команда сприйме новий інструмент моніторингу. 

 

1. Поясніть, як і навіщо використовуватиметься інструмент моніторингу

Будьте прозорими щодо того, чому ви впроваджуєте інструмент. Також поясніть, як саме він буде використовуватися – для щоденного нагляду, перевірки ефективності чи іншим чином. 

 

2. Обговоріть різні функції та можливості нового інструменту

Перегляд функціональних можливостей гарантує, що працівники точно знатимуть, як працює моніторинг, і їм не доведеться турбуватися про шпигунство без згоди.

 

3. Навчіть своїх співробітників користуватися всіма перевагами програмного забезпечення

Найголовніше, переконайтеся, що ваші співробітники знають, яку користь вони отримають від програмного забезпечення. Це дасть їм змогу покращити свою продуктивність, баланс між роботою та особистим життям і позицію на переговорах. Щоб вони могли скористатися перевагами інструменту моніторингу, подумайте про те, щоб провести кілька “уроків” щодо того, як використовувати інструмент у повній мірі. 

 

Висновок

Моніторинг робочого часу працівників має безліч переваг як для роботодавців, так і для самих працівників. Він сприяє підвищенню продуктивності, розвитку самодисципліни, зменшенню помилок та підвищенню якості роботи. Крім того, він допомагає створити більш прозорі та довірені робочі відносини. Із наростаючим значенням ефективного використання часу, моніторинг робочого часу залишається важливим інструментом для сучасних компаній.

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.