програма для контроля комп'ютера

Навіщо компаніям встановлювати програму для контролю комп'ютера? Чим корисний цей інструмент для керівника і працівника? Які потреби закриває, чому збільшується прибуток компанії після встановлення…

Ми часто відповідаємо на питання з точки зору переваг тайм-трекера. Сьогодні, будемо нейтральними. Зрештою, відстеження часу може мати і свої погані сторони. Обговоримо плюси та мінуси на прикладі Yaware.TimeTracker.

Переваги програми для контролю комп'ютера

Почнемо з грошового питання встановлення подібної програми економить 1 200 $/рік на працівника. Опитування, проведене серед клієнтів Yaware, показало, що люди працюють на 1,5 менше, ніж передбачається близько 20%. При зарплаті 500$/міс. компанія переплачує за непродуктивність працівників 100$ щомісяця.

За 5,5$ інвестицій (стільки коштує середній тариф програми) ви економите 100$ в місяць і отримуєте:

  • +30 годин до продуктивності та співробітників, які усвідомлено розпоряджаються робочий часом;
«Керівники помітили підвищення продуктивності тому, що працівники зрозуміли тайм-трекер працює, менеджер дивиться. Значить, потрібно вчасно виконувати роботу. Раніше могли порушувати терміни і говорити: «Я робив те-то, але відволікся на ось це». Зараз, з тайм-трекером все можна відстежити.»
— Євгеній Пінарьов, компанія Best leasing.
  • автоматичний табель обліку робочого часу, облік часу по проектах/ задачах і розрахунок зарплати на підставі погодинної ставки;
  • список сайтів і додатків, використаних для роботи;
  • лояльний контроль без стресу для працівників.

контроль за комп'ютером

Копірайтер Аліна використовує програму для контролю комп'ютера з лютого 2020 і розповідає, що встигла покористуватися і в офісі, і віддалено після початку пандемії. При обох форматах роботи тайм-трекер корисна річ для особистої ефективності.

«Складно зосередитися, коли в сусідній кімнаті хтось дивиться фільм або з кухні смачно пахне маминою випічкою. Бували дні, коли завдання закривалися одне за одним, але в моменти ліні та падіння продуктивності, якби не тайм-трекер, я б просиджувала час у Facebook.

А так, я бачу, скільки часу витрачаю на несуттєві речі, усунула відволікання, які коштувати мені часу і грошей. Тепер встигаю зробити замість 8 великих завдань в день 10-11. Плюс, я впевнена, що всі перепрацювання враховані й мені не потрібно нічого доводити керівнику. Він бачить, що я завжди в робочому процесі. І не смикає з щоденними звітами про завантаження.»

Навіщо встановлювати програму для контролю комп'ютера у вашій компанії?
  • Одночасний контроль всіх підрозділів;
  • Точний облік робочого часу працівників на комп'ютері. Неважливо, де вони працюють: вдома, в офісі або на іншому континенті;
  • Моніторинг використаних додатків і сайтів, навіть в режимі інкогніто;
  • Прихований і явний режими контролю зливу конфіденційної інформації;
  • Контроль порушень робочого графіка;
  • Скріншоти з інтервалом між знімками 1 хвилина.

програма для контролю

«Yaware.TimeTracker змінив наш погляд на робочий процес. Тепер керівник знає, де був віддалений працівник, що робив і скільки часу на це витратив? Ми бачимо, коли ресурси спрямовуються в неправильне русло і розуміємо, що з цим робити.»
— Тетяна Коваль, керівник відділу персоналу і комунікацій компанії Visotsky Consulting Kyiv
Заберіть свій подарунок: 14 днів повного доступу — безкоштовно. 

Недоліки

Yaware.TimeTracker не інструмент для стеження, але ми не можемо проконтролювати, як використовують програму в різних компаніях. Мінуси виникають через нестачу знань або неправильне позиціювання програми для контролю працівників.

Невдоволення працівників.

Враховуйте зворотний зв'язок підлеглих. Рідко персонал з радістю сприймає подібні сервіси. Дайте їм час протестувати і оцінити переваги. Проведіть якісний онбординг і працівники зрозуміють, що програми не така страшна.

Костянтин Томащик, керівник маркетплейсу Zakupka: «Якщо співробітники проти тайм-трекера це скоріше принципова позиція людини стосовно організації своєї роботи та відносин з роботодавцем, ніж негатив щодо самого факту контролю.»

Боязнь стеження

Поясніть працівникам в чому різниця між Yaware і шпигунським ПЗ. Адже багато думають, що програма для контролю за комп'ютером краде конфіденційні дані: паролі, особисті повідомлення і т.д.

Рамки для творчих людей

Креативні люди працюють під натхнення, а не по годинах. Керівники уникають тайм-трекера, щоб працівники замість робочих завдань, не хвилювалися за порушення нормативів.

Для творчих посад можна прибрати рамки: моніторити активність цілодобово, оцінювати за результатами, а не за часом. В цьому випадку Yaware.TimeTracker виконує роль автоматичного табеля, допомагає зрозуміти, коли протягом дня працівник найбільш продуктивний, і врівноважувати work-life баланс.

програма для контролю часу роботи за комп'ютером

Старт/стоп таймер

Якщо передбачений ручний запуск і зупинка обліку часу, працівники забувають натиснути на таймер. А це вже залежність статистики від людського фактора. Але, Yaware.TimeTracker працює в автоматичному режимі та не заважає користувачам займатися своєю діяльністю. Якщо програма встановлена ​​на домашній ПК – можна запускати моніторинг і зупиняти відповідно до свого графіка роботи.

«Yaware «легка» програма другого, або навіть третього плану. Вона не заважає людям займатися своєю діяльністю.»
— Ігор Беспалов, провідний спеціаліст в SoftClub.
Зрозумійте, в чому переваги та недоліки програми для контролю комп'ютера саме для вас.
Даруємо 14 днів повного доступу— безкоштовно.

Забрать подарок

Register

Ефективний облік часу за комп'ютером

Коментарі закриті.